Ga naar de inhoud

Pappen en drooghouden

Morgen voor de zekerheid twee zuidwesters aan, dik kranten eronder, niet de wanten vergeten en dan de hele dag binnen blijven met de verwarming in de turbostand! Als ik op het weerbericht mag afgaan, zullen hagel, onweer en rukwinden ons teisteren.
Zou de goede Sint nog komen, vroeg je je dan vroeger af en tegenwoordig denk ik, hoe zou de toestand in het depot van het Frans Halsmuseum zijn?

Is directeur Karel Schampers op dit ogenblik naarstig bezig de pannen onder de eerste doorsijpelende waterstraaltjes te zetten? Via de zoekmachine vond ik deze sfeerreportage, afkomstig van de website van de SP: ‘Hier moet direct actie op worden ondernomen,’ zegt Harry van Bommel strijdvaardig.

Nou ja, zei strijdvaardig, want het artikel dateert uit 2001, dus al weer heel wat windhozen geleden.

Opwekkender kunstnieuws: in Grote Broer het HD wordt de aandacht gevestigd op een tentoonstelling van de in 1996 gestorven Haarlemse schilder / beeldhouwer Piet van Heerden, wiens werk tot het eind van het jaar wordt tentoongesteld in het SBK Kunstcentrum aan de Ged. Oude Gracht. Klik hier voor een indruk van zijn werk. Mij intrigeert het wel, al was het alleen al vanwege de afmetingen.

 

2 reacties op “Pappen en drooghouden”

  1. ja, een indruk is al heel mooi, maar mensen, ga nou zelf eens even met je eigen ogen kijken. Zelfs mijn bijna blinde moeder gaat er nog een keer naartoe. Gewoon de SBK kunstuitleen op de Gedempte Oude Gracht, 117 tot 121. En let vooral op dat prachtige patina. Diet Piet, die was zo gek nog niet! En dat in de decembermaand die voor u ligt.

  2. Ja, wat zou de wereld zijn zonder patina? Ik ben inmiddels geweest en werd erg hups van al die steigerende paardjes en opstijgende balletdanseressen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *