Ga naar de inhoud

Foutslag

Het College van Haarlem wil een nieuw stadskantoor bouwen in Schalkwijk.

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: meer dan duizend ambtenaren naar Sch… Sch… Schalkwijk?

Schalkwijk dus. Vraag me niet waarom. Misschien een stimuleringsregeling van het Fonds Centrifugale Krachten Haarlem?

Hoe dan ook, het is zo’n plan waartoe ineens besloten blijkt te zijn zonder dat iemand er enthousiast over is. Want Schalkwijk, zeg nou zelf, wie wil daar nu zitten? De Belastingdienst in ieder geval niet. Die zat er, even verderop, aan de Surinameweg, en vlucht nu naar Hoofddorp. Dus ga maar na.

Hé, dacht toen VVD-er Chris van Velzen, zouden we, in plaats van een Stadskantoor van 87 miljoen te bouwen, die gemeenteambtenaren niet kunnen overhevelen naar dat gebouw van de belastingambtenaren? Op zijn website legt hij uit op hoeveel vierkante meter een scharrelambtenaar recht heeft.

Nou, dát had je gedacht! Vandaag in het HD veegt CDA-wethouder Jur Visser (kennelijk voelt hij zich in zijn eer en goede naam aangetast!) de vloer aan met het nieuwe idee: “Een bestaand gebouw is niet per definitie goedkoper dan een nieuw, zoals veel mensen denken.”

En… wat blijkt? De Surinameweg (inclusief aankoop grond, aankoop gebouw, verbouwing) is twee miljoen duurder dan nieuwbouw aan de Schipholweg. En dat bewijst maar weer eens dat veel mensen veel stommer zijn dan Jur Visser. De uitkomst van het onderzoek: het oude gebouw is in alle opzichten volstrekt ongeschikt. In ALLE opzichten VOLSTREKT ONgeschikt. De Ruïne van Brederode komt nog eerder in aanmerking. Moet hij dat soms ook nog door laten rekenen?

Dat ik er niets van geloof, komt door deze foto van Wim Salis uit de Haarlemmer, waarop Jur Visser in een nieuw geopende slagkooi (in Schalkwijk?) een honkbal probeert te raken. Let op zijn tegennatuurlijke houding: beide duimen in de lengterichting van de knuppel. Dus niet gewoon met de duimen om het hout gekromd, zoals veel mensen denken dat het moet.

Duidelijk iemand met een voorkeur voor perverse oplossingen.

 

2 reacties op “Foutslag”

  1. rielekst onderschrift ook : ‘slaat een balletje mee ‘. Ik denk dat zelfs balkenende, zelfs donner er nog een natuurlijker pose weet uit te wringen 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *