Ga naar de inhoud

Kunsthaar?

In de Volkskrant vandaag een stuk over het studiehuis van Hester Macrander, die zich afficheert als entertainer, columnist, theatermaker, theaterdocent en docent Nederlands. In plaats van dat laatste hoort te staan ‘wereldvreemd gansje dat één voetje in het koude water van het Nederlanse onderwijs heeft gedipt en toen eieren voor haar geld koos.

Haar luttele maanden onderwijservaring (een voorspelbaar fiasco – ja, lesgeven is moeilijk!) maakt ze nu in artikelen te gelde: eerst op 22 augustus in Trouw en vandaag als opgewarmd kliekje in de Volkskrant. In de conclusie snatert ze:

In een rechtvaardige, duurzame, werkelijk rechtvaardige wereld is onderwijs heel iets anders dan kennisoverdracht alleen. Dat is veel te beperkt!

En nu de praktijk:

Vandaag was bij ons op school een rolstoelinvalide te gast in de gymles. De kinderen mochten in zijn karretje karren en vragen stellen. Oprechte vraag van een 12-jarig meisje:

“Zit er ook haar op een kunstbeen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *