Ga naar de inhoud

Career move

Vanavond een huilende huisdichteres aan haar bureau geketend naast een stapel boeken. Het is welletjes zo. Er moet brood op de plank komen. Vanaf nu geen halve afspraakjes meer met een Muze die vaker niet dan wel komt opdagen. En dan die onderwerpen van haar… Niks mis mee, hoor, levenslange liefdespijn, drankzucht, promiscuïteit en doodsdrift, maar om xc3xbcberhaupt in die vijvers te kunnen hengelen moet je eerst drie collega-poëten in het diepe mieteren.

Hoogste tijd voor solide carrixc3xa8replanning. En er is een vacature.

De Haarlemse gemeenteraad sprak zich deze week uit tegen een herbenoeming van bezoldigd stadsdichter George Moormann.

(Bij dit agendapunt, de apotheose van het debat over de Cultuurnota, onderscheidden raadsleden van alle partijen zich door – het zal jullie niks verbazen, beste Raarlemmers – in extenso passages uit Moormanns werk te reciteren en deze te voorzien van geleerde kanttekeningen, waaruit hun jarenlange vertrouwdheid met diens oeuvre sprak. Zowel accolades als boutades vielen de stadsdichter ten deel, met – tot ontsteltenis van wethouder Grondel – zijn gedwongen troonsafstand als uiteindelijk resultaat.)

Hoe word ik een rat? heeft de brave Sylvia nooit willen lezen, dus ik zal haar als het moment daar is, moeten helpen haar rivalen te verpletteren.

Maar eerst de voorbereiding. Om te beginnen heb ik alle deeltjes van de Muggenreeks ingeslagen, plus de 63 Haarlemse Miniaturen, het standaardwerk Bekende en Totaal Onbekende Stadgenoten en de Geschiedenis van Haerlem van de afgelopen zesduizend jaar. En geloof het of niet, morgen gaan we naar buiten. Jawel! Eerst de Hofjestocht maken, en dan een rondvaart over het Spaarne.

En dat is nog niet alles, we laten niets aan het toeval over. Vanaf maandag moet er streng aan haar dichttechniek worden geschaafd. Strak, puntig, rijmend en begrijpelijk zijn voortaan de sleutelwoorden. En het mooiste weten jullie nog niet eens: ik heb een stage geregeld bij Driek van Wissen. Me dunkt, dan moet het toch lukken?

7 reacties op “Career move”

  1. En wat vinden de Verkeerde Vrienden daarvan??
    Herkenbaar hoor, als componist is het ook geen vetpot.

    Bedankt voor de groeten. Hier zijn ze hartelijk terug!

  2. verkeerde vrienden hebben geen meningen, zij handelen slechts, correct, pedagogisch, juist

  3. ruardi: € 6200, dit jaar althans.

    Ha die Donderwolk! Hebben jullie niet te wild gedaan met de pepernoten?

  4. Volgens mij hadden we nog minstens zes zakken pepernoten over… Dat krijg je met al die Brave Vriendinnen. Maar het was wel weer reuze gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *