Ga naar de inhoud

Mimicri

Mimi Rietdijk (alias Mimi Beton), PvdA-wethouder volkshuisvesting te H. heeft de eer aan zichzelf gehouden en ziet af van een eventuele continuering van haar functie na de verkiezingen, nadat zij eerder door het partijkader alhier op de lokale schopstoel was gezet (zie het Raarlems Dagklad van 26 november).

Mijn eerste instinct als modern klikklik mediadier is na zo’n bericht om klikklikklik het godsganse web af te grazen. Rietdijk zelf beperkt zich op de gemeentesite tot een kort maar waardig logje, waarin zij verwijst naar haar persbericht.

Klikklik ADSL-snel doorgeklikt naar de PvdA website

Scrollscrollscroll… Helaas, nee!

Geen cliché van Stan Katee,
Boe noch ba namens die hele PvdA.

Enkel een dun nieuwsitempje van Radio 105.

Radio 105???? Toch niet de meest voor de hand liggende bron, als ik zo vrij mag zijn. Alsof je op TELETEKST gaat kijken of je eigen echtelijke ruzie nog is gesust of dat je een mep met de deegroller hebt gekregen.

7 reacties op “Mimicri”

 1. Goeie neus heeft raarlems Marius!
  Twee vernietigende krantenberichten gingen aan haar vertrek vooraf. Het grote zwijgen was oorverdovend. Ik, PvdAér bij geboorte, heb hier een vieze smaak van in de mond. Heb ik zelf te weinig gedaan? Wellicht zal ik (zullen wij) eens wat ‘Raarder’ damiaatjes moeten gaan luiden!

 2. Waarom is het zo stil? Waarom reageert niemand? Deze vragen doen de Cees en Marijas vermoeden dat er iets stinkends aan de hand is.
  Volgens mij ligt het anders. Het Haarlems Dagblad schreef vorige week twee stukken gebaseerd op geruchten. Daarop werd niet gereageerd omdat de officiële procedure over de kandidaatstelling nog liep/loopt, en omdat het op dat moment niet netjes is om over mensen uitspraken te doen. Wat in de artikelen stond als beslissingen etc was nog helemaal niet besloten. Pas deze week wordt de kandidatenlijst bekend. Dat was dan ook het moment dat Mimi haar beslissing over haar kandidatuur wereldkundig maakt.
  Dat kan je jammer vinden, natuurlijk.

 3. Jammer dat politieke inside gedoe , ik mis de poëtische observaties en filosofische treffers.

 4. bedrijfscultuur, bedrijfscultuur,
  zo doe je dat toch als volwassen partij,
  professioneel, hygiënisch en discreet.
  debat is voor principiële achterblijvers, gereformeerden,
  voor rare mensen met principes
  en and’re ouderwetse types
  (zobeter Aad?) 😀

 5. Als een wethouder namens een partij het partijgedachtegoed niet volgt is het enige juiste wat te doen staat.. opstappen. Als een partij een partijgenoot op een belangrijke functie als wethouder plaatst, dient deze partij er rekening mee te houden dat een wethouder ook gewoon een mens is met collega’s die op verschillende plaatsen mensen kent en spreekt. Dat de wethouder het algemeen burgelijk belang voorop stelt kan incidenteel voorkomen. Mij lijkt het vanzelfsprekend dat iemand die dit algemeen burgelijk belang van meer gewicht acht dan de partij ideologie , haar partij tekort doet en zij zou op eigen titel de verkiezingen in kunnen gaan of een andere partij kunnen kiezen die haar opvattingen over het algemeen belang beter deelt.. De ideologie van een partij wordt vanuit deze ideologie namelijk geacht het algemeen belang te dienen..Is dit poetisch genoeg? 😉

 6. Remco: formeel heeft een formalist altijd gelijk (‘de officiële procedure’ etc), maar ook nu de kaarten geschud zijn vind ik de stilte op de PvdA-site ijzig.

  Aad, op zich mee eens! Maar vergeet niet, het Raarlems Dagklad is een eenmansproject en die ene man heeft zo zijn luimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *