Ga naar de inhoud

Tweemaal NH

Het horror-verhaal van de reorganisatie bij de provincie Noord-Holland werd afgelopen zaterdag door een direct betrokkene uit de doeken gedaan op de opiniepagina van Grote Broer het Haarlems Dagblad. Ik schreef er al eerder over. De krant publiceert nu de woedende brief die Wil Werring, zelf werkzaam bij de provincie, richtte aan de Statenleden.

Het stuk is te lang om er hier in beknopt bestek recht aan te doen. Probeer zelf nog een zaterdagkrant op de kop te tikken, zou ik zeggen. Je weet niet wat je leest. Over vaak nietsvermoedende mensen die in een gesprekje van een kwartier te horen krijgen dat ze worden afgedankt, opgeofferd aan niemand weet precies welk abstract ideaal -iets als ‘We willen de beste provincie van Nederland worden.’

Zo’n driehonderd man die na een gesprek met de plaatsingscommissie naar buiten komen met een A4-tje met telefoonnummers van professionele hulpverleners, terwijl hun eigen leidinggevenden nergens te bekennen zijn, of het te druk hebben met hun eigen A4-tje. Het weblog van een van de verantwoordelijken, Patrick Poelmann (D66) is helaas niet meer bijgehouden sinds 20 oktober.

Toen blies hij nog hoog van de toren tegen de OR, waarvan de meeste leden inmiddels hun congé hebben gehad.Diezelfde provincie plaatste in hetzelfde HD deze op zijn zachtst gezegd curieuze advertentie

 

Wat zo’n advertentie eigenlijk zegt is:Beste kinderen en kleinkinderen Zwiers, die ouwe zooi die jullie (groot)vader ooit heeft ontworpen maken we met de grond gelijk, maar als jullie nog wat foto’s of ander prullaria voor ons hebben, dan willen wij die wel aan het Architectuurinstituut doorsturen. Vóór 16 januari, graag.Meer over de sloop en de voorgenomen nieuwbouw bij www.haarlemsbouwplannen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *