Ga naar de inhoud

Apenplaneet

Allemaal goed en aardig, die ontdekking van dat schilderij van Jan van Kessel de Jonge bij Tussen Kunst & Kitsch, alleen heb ik nu al de hele dag last van het ‘singerie’-syndroom. Waar ik ook kijk, ik zie apen in mensenkledij dan wel mensen met apentrekjes:

Mijn toegewijde collega’s (m/v), de SGP-bonzen (m), de deelneemsters aan ‘battle of the babes’ (v), de Gedeputeerden van Noord-Holland (6m+1v), en ga zo maar door. Straks op de schaakclub word ik met een beetje pech geplet door een smakkende orang-oetang of in tijdnood zoek gespeeld door een watervlugge ringstaart maki.

Orkestjes waren ook geliefd in het ‘singerie’ genre, en dat brengt mij met een brutale apensprong bij het Haarlemse accordeonorkest Esmeralda, dat zondag de eerste (jawel!) prijs behaalde in de eerste divisie van het Nationaal Accordeon Orkestenconcours te Goor.

De promotie naar de eredivisie is hiermee een feit, meldt het HD. Tevens was de overwinning goed voor het behalen van de NOVAM-wisselbeker, dankzij de score van 313½ punt.

313½ punt? Dat prikkelt de nieuwsgierigheid. Eén zuivere noot teveel voor 313? De 314 punten nét misgelopen door een lekke balg bij het slotakkoord? Als iemand hier het verlossende woord kan spreken… gráág!

3 reacties op “Apenplaneet”

  1. Prachtig…die schilderij …Jan van Kessel de Jonge had wel hoop (denk ik dan) dat er mensen waren die konden zich onderscheiden van apen; wij niet meer, nu dat presidenten van groote landen nog meer op apen lijken dan apen op mensen hebben wij een probleem…bovendien, is het helemaal niet zo zeker dat apen betere mensen zijn. Wat betreft het pielen van 313,5 punten kunnen apen toch veel sneler scoren bij het verwerken van een berg pinda’s, dat is wel zeker, maar zoals ING het ook zegt…behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst…apen kunnen wel van een boom afklimmen maar mensen kunnen toch niet zo gemakkelijk naar boven.

  2. ‘Behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst’, dat had ik op mijn vorige schaaknotatieboekje geschreven.
    En vanavond had ik ook beter pinda’s kunnen gaan pellen in een hoge/lage boom, of gewoon in een luie stoel. De Jong – Jaspers: 1-0

  3. een expert die hoogsteder heet, terzake kunst nog wel, dat geeft te denken. ooit gebruikten we een roeiboot en die heette ook zo 😮

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *