Ga naar de inhoud

Zomer in Zeeland

Is er behalve het pistool (waartoe men vanwege de ernstige bijwerkingen niet graag zijn toevlucht neemt) nou echt geen apparaat in de handel dat repeterende liedjes minstens 24 uur uit het hoofd verdrijft?

Het begon er vanmiddag mee dat de huisdichteres ‘Zomer in Zeeland’ in haar lieftallige bolletje had en niet op de tweede regel kon komen. Ik evenmin, waarschijnlijk omdat ik het nummer altijd aborteerde eer Saskia en Serge die konden kwelen.

Nu hield die Zeeuwse rotzomer ons allebei in de ban, en dat terwijl we door de Haarlemmer hagel liepen. Het grote malen begon.

‘Zooo-mer in Zeeland…’ (??????)

‘Zooo-mer in Zeeland….
Geen geld voor Jutland’ (…)

‘Zooo-mer in Zeeland
Mijn rug is rood ver-brand’ (…)
(Heb je een professional binnen handbereik, komt ze met zóiets)

‘Zooo-mer in Zeeland
Wij klossen hier veel kant’ (…)

Het werd er niet beter op en na een tijdje gaat het brein dan in arren moede stoeien met die ene regel die het wél paraat heeft.

‘Zomaar in Zeeland…’ / ‘Somber in Zeeland…’/ ‘Stoma in Zeeland…’

Misschien ga ik om de zinnen te verzetten maar even een melkbus afschieten hier in het park. Je weet maar nooit of het helpt.

13 reacties op “Zomer in Zeeland”

 1. Oorwurmen bestrijdt men met oorwurmen. Probeer maar: Tadjadadiedam… pi-pi… pa-pa… (hoe heet die wals van Strauss ook alweer?), of: een ballon, een ballon, een ballonnetje… Het oude Russische volkslied (dat gelukkig weer in ere is hersteld) werkt ook probaat.
  Waak er wel voor dat het middel niet erger is dan de kwaal…

 2. Ochtend in Zeeland, een dorp aan een duinrand
  Een klein hotel door groen omgeven
  Ochtend in Zeeland, de zon van de zeekant
  Ontvouwt een dag van lokkend leven
  Ogen die stralen en zwijgend vertalen
  Gedachten die verward en dooreen geweven
  Ochtend in Zeeland, een ochtend alleen voor
  Ons beiden, beiden

  Zomer in Zeeland, een spoor in het duinzand
  ….. enz.

  Lage landen poëzie, toch?

 3. ik heb last van het volgende:
  kijk en kies
  vraag advies
  en word meubelwijs
  thijsseling uit nijkerk wenst u
  goede meubelreis
  (van dertig jaar trug op de wijze van
  jingle bells) 😕

 4. @joost: Inderdaad, het middel is vaak erger dan de kwaal. 10 jaar geleden heb ik me voor dit doel de drie coupletten van het Horst Wessellied (“Die Fahnen hoch, die Reihen fest geschlossen, S.A. marschiert …”) eigen gemaakt. Het stressvolle gevolg: Als ons redelijk politiek correcte gezinnetje een strandwandeling maakt moet ik de hele tijd achterom kijken of er niet een jogger plotsklaps binnen gehoorsafstand komt, want je krijgt natuurlijk een rolberoerte als je twee kinderen van onder de twaalf en hun ouders uit volle borst “Es schau’n aufs Hakenkreuz voll Hoffnung schon Millionen” hoort brullen… 🙁

 5. Voor mij is er ook weinig hoop: ‘xc3x81lles wat je ziet, hóp
  in de Indesit’ hangt nog regelmatig in mijn hoofd. Om maar niet te spreken van alle andere wasmachinejingles die daarná nog zijn gekomen… (Marijnen, Maríjnen!, Za-ha-nu-husie!)

 6. Ja, wasmachinejingles! Toen ik laatst een wasmachine kocht en al die merken op een rij zag staan werd het één kakofonie in mijn hoofd. Eén oorworm is tot daar aan toe… DELETE! DELETE!

 7. Oorwurmen kunnen ook tot onvermoede complicaties leiden. Zo was er destijds een dame die haar huiskamerklok de deur uit moest doen, omdat ze die de godganse dag “Black & Decker, Black & Decker” hoorde tikken. 🙁

 8. Ooit krijgen we een programmeerbare hersenchip en dan zijn we van het hele gelazer af.

 9. Fish and chips is ook lekker…wel met echte verse inkt van de Daijlij Spiegel…onder de Engelse regen die is echt natter dan elders…toch is Indesit…Indesit…jouw Miele, jouw Miele, mijn Whirpool, mijn Whirpool, haar Siemens, haar Siemens, onze Brandt, onze Brandt, julie Electrolux van de wasserette, juile Electrolux… ook een oplossing om zich te verlossen van dat vast zittend melodietje…vooral op een wat strakke Rock en Roll of versneld Chicago blues…zoals Clemenceau het ooit formuleerde in andere moeijlijke tijden: Er is geen probleem dat een gebrek aan oplossing kan niet doen verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *