Ga naar de inhoud

Haarlomanie

In de nieuwste Nieuwsbrief van de Vereniging Haerlem krijg ik lof toegezwaaid als degene die wist wat de spreuk ‘Saxa loquuntur’ betekende op die gevel aan de Raamsingel. Ten onrechte natuurlijk, het betreffende logje heette ‘Ignoramus’, wat genoeg zegt over mijn eigen aandeel. Ere wie ere toekomt, en dat zijn Joost en Harrie. Namens de Stichting Gevelsteen: keigoed van jullie!

Er komt binnenkort overigens een brochure uit met een nieuwe wandelroute langs de mooiste gevelstenen, en voor de indoor-types is er een kwartetspel met gevelfoto’s van Gert-Jan van der Wouden.

Er zijn dagen dat ik vrees dat mijn Haarlomanie zorgelijke vormen aanneemt en daarom was ik onaangenaam verrast te lezen dat het nog erger kan. Chris Hoefsmit (in vereende samenwerking met zoons Daan en Jurriaan) bracht het ‘Haarlemboek’ uit: 7500 foto’s en geen woord tekst voor € 20,05.

Voor een indruk zie hier. Rechtsboven aan de bladzijde klikken om om te slaan en dan fijn piekeren waar die plekken zijn, want, aldus Hoefsmid: “Haarlem is zoveel meer dan alleen het centrum.”

Mmmm… over dat laatste hebben we het nog wel eens een keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *