Ga naar de inhoud

Spelvreugde

Gisteren besloot ik de andere kwaliteitskranten niet te volgen in hun opstand tegen de Taalunie. Mijn voorkeurspelling is barok, bizar, bruut idiosyncratisch. Grillig als het leven zelf!

Ik ben verknocht aan trait-d’unions, trema’s, van die Spaanse wriemeltjes waarvan ik de naam niet ken (~~~), cedilles en accenten links, rechts en averechts. Ook belangrijk: importwoorden mogen onder geen beding integreren.

Tot zo ver het resultaat van mijn eigen worsteling met de problematiek.

In tegenstelling tot het Raarlems Dagklad heeft Grote Broer het Haarlems Dagblad nog geen standpunt ingenomen in de spellingoorlog. Wat niet wil zeggen dat die krant geen spel(d)problemen kent. Gisteren werd ene Maarten Bezuijer geridderd voor zijn werk voor schippersinternaten.

Wethouder Jur Visser spelde hem de versierselen van het lintje op in het kantoor van de Stichting.

(SIC!) (SICK!!) (SIK!!!)

3 reacties op “Spelvreugde”

  1. Zo’n Spaans wriemeltje heet een tilde.

    Enne, is een lintje niet op zich al een versiersel?

  2. en met jur bedoelen ze jan, maar danmet twee spelfouten. en denk niet dat zo’n schipper daar niet om maalt, om spelling. mijn opa was namelijk schipper en die spelde als de beste. die kon je niets op de mouw spelden.

  3. Dank Joost! Ik zal het alleen onmiddellijk weer vergeten want het woord past niet bij het dingetje.

    schulp: de mensen leerden vroeger wel goed spellen en spelden, maar tegenwoordig zijn kinderen weer beter in sociale vaardigheden, samenwerken, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *