Ga naar de inhoud

Brandhout (gevraagd?)

Maar liefst acht brieven tot nu toe in het Haarlems Dagblad over het geplande stadskantoor, dat wellicht ongebouwd zou kunnen blijven als het vrijgekomen Belastingkantoor Haarlems 1100 ambtenaren op menswaardige wijze blijkt te kunnen accommoderen.

De strekking van alle geplaatste brieven is negatief: ‘ons geld’ wordt over de balk gesmeten, ‘gemeenschappelijke eigendommen’ worden verpatst, wethouder Visser ‘is nu al jaren bezig met geldsmijterij’, etc. Tussen de regels door proef je soms dat het kerstpakket tegenviel dit jaar (verdomme, weer geen kaviaar!), maar toch… De toon is ongemeen grimmig.

Terecht trekt het HD een halve pagina uit voor een artikel van Han Leroi, die pleit voor een gezamenlijk platform van betrokkenen, dat ook oog heeft voor ‘la longue durée’. Nu wordt er hapsnap gesloopt en lukraak gepland, waardoor de bevolking zich telkens overvallen voelt en zich afvraagt wat het volgende doelwit van de sloopkogel zal worden. Het lukt opeenvolgende colleges niet dat onbehagen weg te nemen, of ook maar serieus te nemen.

De partijen hebben zich ingegraven en wie het gekrakeel en de stroom bittere verwijten aanhoort, betwijfelt of er (met of zonder platform) ooit nog een toenadering komt. In Londen kwam in 1666 een eind aan het geredekavel toen The Great Fire de hele binnenstad in de as legde, waarna men eendrachtig aan het bouwen sloeg. Nou ja, laat ik de apocalyptische visioenen nog maar even op een zacht pitje zetten, eerst maar eens afwachten wat de gemeenteraad beslist vanmiddag. De sleutel ligt bij D66.

2 reacties op “Brandhout (gevraagd?)”

  1. wat ligt de sleutel lately toch vaak bij d’66. zou er een zoveelste wonderbaarlijke herrijzenis van deze dreumes in het boek des levens staan.

    waarom staat trouwens ‘ons geld’ zo tongue in cheek tussen aanhalingstekens, mijne heren van de redactie van Raarlems Dagklad? Is het soms niet ons geld? Sterker het is óns gxc3xa8ld!!!! 😉 😉

    Wat hebben jullie trouwens leuke VVD’ers

  2. Soms is het net een ‘onsje’ te veel, en bedoelen ze alleen ‘mijn’. Ik ben tegen demagogische onsjes (leve de egoïstische mijnen!).
    Herrijzenis: D’06?
    Leuk, ja, die VVD-ers, maar hou het stil voor ze verwaand worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *