Ga naar de inhoud

(Geen arme) sukkel

Hoe lang is ‘sukkel’ (uitgesproken met een zo agressief mogelijke ‘s’) al een scheldwoord – in de zin van ‘stommeling’ of zelfs ‘klootzak’? In de zin van ‘deerniswekkend persoon’ wordt het nog maar spaarzaam gebruikt.

Gisteren – wij gingen net eten – ging de bel. Ik trippelde rap de trap af en zag in het donker een forse man staan, die mij energiek een kaartje toestopte. Ik ving iets op over Bezorger van … ??? …Kerst & Nieuw. Automatisch begon ik in mijn portemonnee te grutten. Het kleingeld was wel érg klein, dus vooruit…dan maar royaal (en om er van af te zijn) die twee euro. Bovenaan de trap bekeek ik het kaartje pas.

De warmste wensen voor 2006! U bent gewend dat het Netwerk VSP elke week de beste aanbiedingen rondbrengt. Daarvoor hoeft u de deur niet uit, ik kom gewoon bij u langs. Ook als het koud is of regent. Natuurlijk gaan wij hiermee door in 2006. Enz.

Reclamedrukwerk? En dat doordat ik de JA/NEE sticker niet opnieuw had aangebracht na het schilderen van de voordeur?

‘Sukkel!’, siste ik nijdig.

En ik bedoelde mijzelf.

In de moderne betekenis.

(P.S. Meer tekst van het kaartje: Netwerk VSP is marktleider op het gebied van huis aan huis verspreiding en een dochteronderneming van TPG Post. Per jaar bezorgen onze 22.000 bezorgers 4,4 miljard ongeadresseerde reclamefolders, huis aan huis kranten en samples in heel Nederland. www.netwerkvsp.nl

4,4 miljard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 reacties op “(Geen arme) sukkel”

  1. 4,4 miljard ongeadresseerde reclamefolders…die hebben zij wel goed geteld zeg !! die sukkels of die klootzaken…hoe verdienen zij dat terug toch ?? beter niet aan denken…over monsterlijke cijfers gesproken…laten wij ook ons niet te veel zorgen maken over het budget tekort van America ik zou alle ooooooooo etc…toch niet kunnen tellen, zelfs met een heel groot reken machine…toch moeten wij gewoon meer sparen…dat is wel goed voor het te veel te kort…van anderen…en ook heel veel uitgeven…zelfs meer dan wat wij niet hebben…dat is ook goed voor de hypotheek rente…reclamedrukwerk…daar begint het mee…4,4 miljard!!!!!! niet direct naar de prullenbak bomen van landen verder weg.

  2. De reactie van christophe is inmiddels gekopieerd door een spammer die zojuist geprobeerd heeft hem te plaatsen bij het stukje ‘Zij-instromen voor dummies‘, dat er niets mee te maken had. De reactie is afgevangen door het spamfilter. De spammer is dus een sukkel en wat dat betreft is het wel aardig dat hij op deze manier een bijna zeven jaar oud stukje over sukkels weer onder de aandacht brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *