Ga naar de inhoud

Gelopen Rees?

Wie werkelijk op de hoogte wil blijven van het gekronkel en gekonkel in de plaatselijke slangenkuil (ook bekend als de gemeenteraad) doet er het best aan af en toe te buurten bij het HD of www.haarlemsbouwplannen.nl. Want de websites van de politieke partijen laten het vies afweten als het om de zinderende actualiteit gaat.

Neem D66, gisteren in de sleutelrol bij de beslissing over het alternatief voor het Stadskantoor. Fedde Reeskamp, hun net aangewezen lijsttrekker bij de verkiezingen, mocht van zijn fractie niet het woord voeren, lees ik bij de Grote Broer. Onder druk van de overige coalitiepartijen werd hem uiteindelijk ook de mogelijkheid ontnomen mee te gaan met een motie van de VVD om het belastingkantoor nogmaals te laten onderzoeken.

Dat klinkt of ze hem gekneveld en geblinddoekt in een bezemkast hadden opgesloten tot na de stemming. (De motie kwam uiteindelijk twee stemmen te kort.)

Hoe dan ook, als ‘coming man’ Reeskamp al een ruggengraat en ballen had, zijn die gisteren chirurgisch en zonder verdoving verwijderd, zou je denken.

Helaas, op de D66 website niets over dit bloedbad onder ‘Actueel’. Het Forum misschien? Geen teken van leven daar sinds de Catalaanse Week. Voor wie het ontgaan is, die was begin augustus en binnen D66 vlogen ze elkaar toen in de haren over Spaanse folteraars / folderaars. Hoe was het mogelijk dat daar (met partijgenoot Martini als verantwoordelijk wethouder!) promotiemateriaal lag voor… stierengevechten?

Maar ja, de ene bloederige operatie is de andere niet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *