Ga naar de inhoud

Oud potje?

Vanochtend mijn schoenen gepoetst. Vraagje: is de geur van Tana schoensmeer (grafiet) de afgelopen 42 jaar echt niet meer veranderd, of had ik gewoon een héél oud potje uit de schoenpoetsdoos gepakt?

(Voor het geval de samenstelling inderdaad zo lang ongewijzigd bleef, zou er geen markt zijn voor schoensmeer met een Pastachoca-aroma, of de geur van verse houtsnippers?)

3 reacties op “Oud potje?”

 1. Weet je, ik vind het eigenlijk reuze lekker ruiken…..

  Op een één of andere manier brengt het zoete herinneringen terug, uit lang vervlogen tijden dat mijn schoenen iedere zaterdag gepoetst en wel stonden te glimmen in de gang…..

  mmmm

  Wat zou er gebeuren als het inderdaad naar Pasta-choca zou ruiken? Kom ik met een loom, waggelend, nog niet helemaal wakker de gang in strompelen. Neem ik een hap uit mijn schoen !!!!

  Liefs The Rose 😀

 2. wij hadden erdal, en een schoenpoetsmand. erdal kan in haarlem niet helemaal onbekend zijn, omdat het negertje flop altijd met erdal werd bijgepoetst. hij werd ook door tante pollewop ‘mijn kleine erdalletje’ genoemd. wij smeerden erdal op schoenen van het merk ‘berkelmans’. zwarte schoenen, ik spreek er dezer dagen met gevoel over… wie weet ze nog te dragen? 😕

 3. Wij poetsten op zondag, voor het kerken. Het ‘gevoel’dat we nu voelen bij de herinnering was er toen bij mij zeker niet. ( Wel als ik mijn voetbalschoenen poetste, maar dat was weer anders)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *