Ga naar de inhoud

X-factor

Zowel ‘Urbi’als ‘Orbi’ gemist, Bea’s Kersttips zowel willens als wetens laten lopen (gelukkig namen meer dan een miljoen Nederburgers de honneurs voor mij waar) en de gloeiende regionale actualiteit rustig laten opstijven als ware het zelf gemaakte griesmeelpudding.

Twee hele dagen media-onthouding en dat alles zonder koude kalkoen verschijnselen! Maar vandaag is er voor het Raarlems Dagklad geen ontkomen aan: het is over-tot-de-orde-van-de-dag-dag.

Eens te meer blijkt dat Haarlem nooit slaapt. Op Tweede Kerstdag verijdelde de politie hardhandig een kraakpoging van de Axiegroep aan de Gedempte Oude Gracht, en onvermijdelijk citeert de Grote Broer dan ‘woordvoerder Sjaak’, kennelijk de enige die verstaanbaar is door zijn Palestijnse theedoek.

Ik weet niet of de specialisatie spellingsociologie bestaat. Zo ja zou ik graag een proefschrift bestellen over de ondergang en opkomst van de ‘x’ – in de jaren zestig verguisd in anti-establishment kringen en nu kennelijk ‘terug’. Titel: Van AKSIE tot AXIE. Oh, misschien heb ik wel een heel iks-tijdperk gemist, want ik hoor net uit onverdachte hoek dat punkers (en Gothix?) ook aan die letter verslingerd waren.

Ik vrees dat ik nog scherpte mis, want ik had het ook nog willen hebben over de nieuwe Ombudsmuts van het HD, Janette Luichies, die (alsof het nooit X-mas is geweest) gewoon doorzeurt over betalingsproblemen met energieleverancier Oxxio (oXXio).

En voor wie vlug is: de Haarlemse RozenX-ers hebben vanavond open avond in de Zakstraat (aanvang 20.00uur)

XXXX

RD

3 reacties op “X-factor”

  1. Alleen één ding: griesmeelpudding moet je niet laten opstijven, die is warm veel lekkerder. Echt de moeite waard om een x te proberen.

  2. Mwah… warme kalkoen vind ik wel lekkerder dan koude, maar met griesmeel mag het van mij vriezen en dooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *