Ga naar de inhoud

Verstekeling?

Hieronder drie malle berichten uit de plaatselijke pers, plus één item dat ik uit mijn plaatselijke duim zoog. De vraag is, kunnen jullie die nepper ontmaskeren? Is het A, B, C of D?

N.B. Ze komen geen van alle uit de krant van één april!

A. Wanneer de parkeergarage aan de Raaks wordt gesloopt, voorziet de gemeente Haarlem een nijpend tekort aan parkeerplekken. Het college wil een deel van de Leidsevaart tot 2009 afdekken en zo plaats bieden aan 265 auto’s. Het zogenaamde ‘parkeerdek’ ( à drie miljoen) verdient zich zelf terug en bij slecht weer kunnen de eendjes er onder schuilen.

B. De VVV Haarlem vond het hoog tijd die braafste en oubolligste aller tijdspasseringen, de Haarlemse Hofjestocht, te ‘pimpen’. In plaats van door de stad te tuttelen met een doorweekt plattegrondje, kan je de tocht voor € 10 extra nu ook doen met een kekke koptelefoon op; de route-informatie krijg je via GPS.

C. Het pas opgeknapte Kenaupark staat zelfs bij een zacht motregentje in een mum van tijd blank. D66 stelt voor daar ‘s winters een ijsbaantje te exploiteren, zoals op het Museumplein. Diverse horeca-ondernemers hebben al interesse getoond voor de ‘koek en zopie’

D. In de Haarlemmermeer overweegt men de overlast van coffeeshops over de wijken te spreiden door gebruik te maken van een wietbus – een coffeeshop op wielen. De details zijn nog niet uitgewerkt, zoals de vraag of blowers alleen worden toegelaten met een geldige strippenkaart.

Ga er maar aan staan! Onder de goede inzenders worden geen talloze fraaie prijzen verloot. Over de uitslag wordt wél gecorrespondeerd: nog twee nachtjes slapen, dan zet ik het antwoord bij de reacties.

7 reacties op “Verstekeling?”

  1. Ik gok op C. Zoiets voor-de-hand-liggends kan niet aan het kronkelbrein van een ambtenaar of politicus ontspruiten.

  2. Knap,knap,knap en natuurlijk geen van alle waar. Beleidspastiche, staat dat woord al in de nieuwe van Dale? 😀

  3. Joost, voor echte telepathie vind ik een afstand van drie straten wat weinig, maar je hebt het wel goed!

    Beleidspastiche, ja… Daar moet toch een leuke jaarlijkse bloemlezing mee te vullen zijn?

  4. Driewerf hiep!
    Ik stel mijn prijs overigens gaarne beschikbaar als extra premie voor de winnaar van de eerste Hannie Schaft-marathon op natuurijs.

  5. Die eerste 2 zijn waar, heb ik gelezen. De 4e heb ik over gehoord. Jouw hersenspinsel zou daarmee C moeten zijn.

  6. een schaatsbaan in een stadsmoeras leek mij nu zo’n typisch pragmatische pechtold oplossing. jammer hoor..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *