Ga naar de inhoud

Second opinion

Ik heb griep en krijg bezoek van de huisarts. “Zo zo, da’s niet best”, zegt hij terwijl hij de thermometer opbergt. “Dertig graden, krap aan. U hebt hypothermie.”
Dertig graden? Dat lijkt me sterk en als mondig patiënt ga ik naar het ziekenhuis voor een second opinion.

“Wat een knoeier, die huisarts!” krijg ik te horen. “Hypothermie?! Koorts hebt u, en niet zo’n beetje ook. Zesduizend graden Celsius! U mag door naar de intensive care en krijgt geen tweehonderd euro no-claim restitutie.”

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Zesduizend graden koorts? Zijn de oliebollen naar je hoofd gestegen?”

Nee jongens, ik probeer alleen te verduidelijken waarom ik soms moeite heb het nieuws te begrijpen, zelfs het regionale. Weten jullie nog dat het Frans Hals Museum een doek van Michael Sweerts wilde verkopen om er een nieuw depot van te bekostigen?

In de Grote Broer lees ik dat er werd gehoopt dat ‘De Academie’ zes miljoen euro zou opbrengen. De krant heeft nu gesprekken gevoerd met een aantal taxateurs, en die schatten dat het museum in het slechtste geval maar € 30.000 beurt. Voor die som heb je net een tuinhuisje, maar een depot…

(Wordt ongetwijfeld vervolgd, tenzij een van de medische diagnoses juist blijkt)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *