Ga naar de inhoud

Nieuwjaarsrede

De maat is vol! In Spanje is de siësta voor ambtenaren afgeschaft, maar ook dichter bij huis gaat het helemaal de verkeerde kant op. Werknemers van het Groningse staalbedrijf HoZa moeten voortaan met een minimumsnelheid van vijf kilometer over de werkvloer lopen. Oekaze van de directie daar in Scheemda!

Hoogste tijd voor de PAVOHOVAHA (onthoud die naam!) om op de barricaden te klimmen. PAVOHOVAHA staat voor Partij voor het Onnut van het Algemeen, en (ik heb er hier nooit veel ruchtbaarheid aan gegeven) ik ben er zowel erevoorzitter, secretaris als lijsttrekker van. Onder ideale omstandigheden leidt de partij een sluimerend bestaan. Onze achterban is niet vooruit te branden en dat moet zo blijven.

De PAVOHOVAHA keert zich fel (zo fel mogelijk althans, want wij nemen er graag ons gemak van) tegen de jachtigheid van het moderne leven. Wij staan voor de drie O’s: onthaasting, ontspanning en onbekommerdheid. Het partijprogramma staat nog maar gedeeltelijk op papier – Aken en Keulen zijn ook niet op één dag gebouwd – maar om te weten of ons gedachtegoed je aanspreekt, volstaat een kort zelfonderzoek.

Houd je ervan te dreutelen, te treuzelen, te keuvelen ( de drie EU’s) dan zul je je bij ons zeker thuis voelen. Onze leden houden zich graag op bij openstaande bruggen, sluizen en bouwputten; ze nemen de tijd om intens aan een bloesem te ruiken, ze laten anderen voor gaan in de rij en hun favoriete getal is elfendertigste. Nou, lijkt het je wat?

Meld je niet overhaast aan: het lidmaatschap brengt een inspanningsverplichting met zich mee. Zodra we flyers hebben (het ontwerp ligt al in de week), moet ieder lid er jaarlijks minstens vijf uitdelen. N.B. wie er meer uitdeelt, wordt geroyeerd.

Voor het komende jaar heeft de PAVOHOVAHA het afgesproken maximum van één speerpunt: onze leden zetten de TV acuut uit als de zintuigen zinloos worden gebombardeerd met lawaai en lichtflitsen. Dus WEG met de nieuwe huisstijl van het NOS-journaal! Geen extra knaleffect tussen twee items over de Gazastrook en de vuurwerkoverlast. Mag een mens af en toe nog even indutten?

Namens de partij wens ik iedereen een sloom, gemoedelijk en héél langzaam 2006.

3 reacties op “Nieuwjaarsrede”

  1. Wat een vreselijk gedreutel…en al zo vroeg in het jaar!
    Hier kan ik slecht tegen; het cultiveren van sloomheid. Bah! Wel kan ik mij vinden in de critiek op het lawaaierige, vernieuwde journaal. Maar ach, hoevelen weten niet precies te vertellen wat de leukste reclames zijn op het STER. Dat vind ik nou erg, die stompzinnige, mijn intelligentie onterende ster-reclames. Als er ergens lawaaivervuiling is is het wel op de STER. Weg ermee! Ik wens de voorzitter van de PAVOHOVAHA niet te veel rust toe in het nieuwe jaar: rust roest.

  2. Beste Cees, het bestuur van de PAVOHOVAHA heeft je reactie in goede orde ontvangen en zal zich in principe in de verre toekomst bezinnen op een voorlopig antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *