Ga naar de inhoud

Bodemonderzoek

Die spetterende exhibitie van lef en levenslust, de Traditionele Nieuwjaarsduik bij Zandvoort, heb ik traditioneel weer overgeslagen (nog niet wakker, verplichtingen elders, koudwatervrees, kon zwembroek niet vinden, en meer van die dingen).

Meer intrigeert mij de onhandige Aziaat uit een berichtje in het HD van 29 december, die na het inparkeren zijn autosleutels in het water van de Bakenessergracht liet vallen en er unverfroren achteraan dook.

Vorige week woensdag, dat was vóór het invallen van de GROTE DOOI!

De Aziaat (ik kan het niet helpen, zo staat het er – of de man uit Ossetië komt of Laos mogen jullie zelf invullen, beste Raarlemmers) dook in het drabbige water van de Bakenessergracht, wroette (al dan niet met stokjes) tussen de fietswrakken en matrassen op de Bakenesserbodem, klom zonder sleutels weer aan wal en … het smaakte naar meer!

Hij dook opnieuw, worstelde, kwam boven en dook ten derde male, wederom vergeefs, waarna hij door iemand van het Leger des Heils (op de hoek van dezelfde B’gracht) in een Strijdkreet, nee pardon… een deken werd gewikkeld en naar politiekazerne de Koudenhorn werd gebracht.

Toegegeven, niet alle Aziaten zijn één pot nat, maar toch… Ik vrees hun veronderstelde toekomstige economische suprematie ineens een stuk minder.

2 reacties op “Bodemonderzoek”

  1. Leuk voor een nieuwe Raarlemse nieuwjaarstraditie: 3 keer duiken in de Bakenessergracht.

  2. Ja, voor de ECHTE bikkels!!! En dan gooien we eerst een paar Aziatische autosleutels in het water die ze moeten opduiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *