Ga naar de inhoud

The best of Spam

Spammers zijn de natuurlijke vijand van iedere PC-gebruiker en ik gun ze iedere miljard dollar boete die ze krijgen. Daar kan ik niet duidelijk genoeg in zijn! Anderzijds nemen die mailtjes me (op mijn goede dagen) ook weer in voor de menselijke soort, door hun onbeholpenheid, hun naïviteit en onbegrijpelijkheid.

Hieronder een kleine bloemlezing uit de spam-poëzie van de afgelopen week.

Goodday,
You may be surprised to receive this letter from me since you dont know me personally, I am DR RANI ALI JUMA, the first son of DR. OMAR ALI JUMA, and he was the VICE PRESIDENT of the REPUBLIC OF TANZANIA. Before he died, my father died at the age of 63 in the year 2001 after addressing fellow TANZANIANS during the visit of PRESIDENT JOSEPH KABILA of DEMOCRATIC REPUBLIC OF CONGO and YUERI MUSEVENI of UGANDA

(vanzelfsprekend gevolgd door een aanbod tijdelijk 40 miljoen dollar in mijn spaarvarken te stoppen)

It’s time to begin having the right goods and feeling better! I stumbled on this other night and I bet you would like it too. These are quality alleviating products and will work just as fine to heal the illness. I’m genuinely pleased that we chanced upon this internet store- it’s going to make your life so much easier! I recall how difficult it has been for you to discover a good deal on your meds. I know you must have the relief mailed to your house in the least amount of time necessary. They have Rapid delivery.

En soms vallen ze echt met de deur in huis:

concessively and unlocalizable the reciter hinny , valiant incodeclination the forgetive in brigandine in taurine ,dinginess underarm collided psychopharmaceutical in lints corruptibility facetious and unsubstantiality the Frankford andtrimerisation in address , memphremagog but technically but longanimity it silicates ! arsphenamine but rows ornaseberry , floaters and undistributed the lehr a but unwomanised bled legging moderateness galvanisers it’s apprehensively ashier endlong designating it
the altarpiece ! harasser in

Wie van deze laatste rode oortjes krijgt, leze Finnegans Wake van James Joyce (vertaald door Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes, Arbeiderspers 2002). Daar gaat het zeshonderd pagina’s zo door en evenals de alinea hierboven begint het boek zonder hoofdletter.

2 reacties op “The best of Spam”

  1. Nou, ik werd gek van die spammailtjes!! Er waren dagen dat ik 150 mailtjes binnenkreeg, waarvan 140 spam. Gek werd ik ervan! Maar kijk, dankzij het AD heb ik een gratis programma kunnen downloaden dat emails filtert. Maar nu merk ik weer dat ik bepaalde berichten niet binnenkrijg, die komen niet door de filtercontrole. Ik zou toch graag kennis willen nemen van de emailtjes die mij niet bereiken, zitten ook veel krantenoverzichten bij, maar heb geen idee hoe dat moet. Wie kan mij helpen?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *