Ga naar de inhoud

David en Obelix

‘DIANA WIL JE MET ME TROUWEN?’ schreef Hans Teeven op een vijfentwintig meter breed spandoek. Nee, het meisje is niet meervoudig gehandicapt (doof én slechtziend), maar Hans (43) vond het romantischer zo. Hij vroeg het Kennemer Gasthuis permissie het doek daar op het dak aan te brengen, tegenover de woning van zijn begeerde bruid. En wat denken jullie, Raarlemmers … het mocht!!!

De schattebouten vonden het goed, ze waren geroerd, het doorbrak de verpletterende sleur van nierdialyse en MRI-scans, de goede Hans kreeg de sleutel, bevestigde het doek en gelukkig zei Diana ja door haar tranen heen, want hij had geen alternatief doek achter de hand met ‘DAN MISSCHIEN ALLEEN EEN PARTNERSCHAPREGISTRATIE?’

Alles koek en ei en rozengeur op dat dak, maar daaronder is het hommeles. De specialisten zijn op oorlogspad. Vandaar deze kop op dezelfde pagina van het HD: ‘Topman Gasthuis gaat sneuvelen.’

De krant citeert hier een weinig fijnzinnige uitspraak van J. Aghina, directeur van de NVZD-Vereniging van bestuurders van de gezondheidszorg. De aanstaande gesneuvelde is bestuurder Van Galen, die bonje heeft met de specialisten van het Kennemer Gasthuis.

Aghina: “Het is één ziekenhuisbestuurder tegen 157 specialisten. Je kunt het ook omdraaien en zeggen dat het ziekenhuis geen vertrouwen meer heeft in 157 specialisten. Maar dat is niet verstandig, want dan heb je een probleem met 157 specialisten. Dat win je nooit, al heb je nog zo gelijk. Het is David tegen Goliath.”

Jawel, een realist van het soort waarvan ons land er nooit te weinig kan hebben. Gelijk telt niet voor hem. Als Bijbelkenner sla ik hem evenmin hoog aan. Wat bedoelt hij nou met die vergelijking? Asterix tegen Obelix? Klaas-Jan tegen Huntelaar? Diana Ross tegen het Urker Mannenkoor?

Een ziekenhuisbestuurder gaat gemiddeld vijf à zes jaar mee, weet Aghina nog, en het vertrek van Van Galen na nog geen drie jaar kost het KG maximaal een kwart miljoen plus opzegtermijn. “Tuurlijk is dat zonde van het geld, want dat geld wordt onttrokken aan de zorg.”

Weet er nog iemand ergens een spandoek van 25 meter te liggen, waarmee we deze beuzelaar kunnen knevelen tot zijn houdbaarheidsdatum als bestuurder is verstreken?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *