Ga naar de inhoud

Modale meppers

‘POLITIE SLAAT NIET SNELLER DAN ELDERS’, resumeert het Haarlems Dagblad de officiële politieverklaring, waarin de Haarlemse korpsleiding zich teweer stelt tegen de kritiek die onlangs losbarstte na drie incidenten. En die geruststellende conclusie is gebaseerd op onderzoek. Recent onderzoek bovendien.

Dat is mooi, alleen… door wie dan? Wanneer? Hoe? De Grote Broer vermeldt het niet. Daarvoor moeten jullie bij de nieuwe media wezen, beste Raarlemmers. En warempel niet voor de eerste keer!

Het onderzoek verliep als volgt: koppels gewapende agenten uit verschillende streken, inclusief Kennemerland, werden op gelijke afstanden van elkaar opgesteld langs een parcours, dat in sukkeldraf moest worden afgelegd door vrijwilligers afkomstig uit diverse etnische, c.q. onetnische groeperingen en alle sociale lagen. De proeven werden eerst bij klaarlichte dag gedaan en ‘s avonds in het duister herhaald, waarbij zowel werd gelet op frequentie en impact van de toegebrachte slagen, als op een goede spreiding van forehand en backhand.

In het totaalklassement eindigden onze jongens in de middenmoot en daar mogen wij als provinciestad alleszins tevreden mee zijn. Burgers hoeven zich hier ter stede niet bedreigder te voelen door de politie dan de meeste andere Nederlanders.

Uitsplitsing naar categorie levert interessante verschillen op: bij ‘staatsgevaarlijke elementen en anarchisten’ toonde Haarlem zich – opmerkelijk genoeg, gezien de aantijgingen in de pers de laatste tijd – nogal passief. Ook ‘half over de ogen getrokken mutsen en zinloze capuchons’ kwamen er genadig van af bij onze stadgenoten, die op dit onderdeel ruimschoots werden overtroefd door hun Rotterdamse collega’s (om nog maar te zwijgen van het gastteam van Noord-Korea dat ‘hors concours’ meedeed).

‘Onschuldige burgers en senioren’ kregen het verhoudingsgewijs zwaar te verduren ( vervolgonderzoek zal moeten uitwijzen waarom). Saillant detail: een ongelukkige onderzoekpsycholoog die toevallig op de verkeerde plek stond, kreeg een geduchte oplawaai met een metalen zaklantaarn van een van de Haarlemmers. Deze aanslag bleek op een misverstand te berusten en werd tot opluchting van districtschef Holla niet verdisconteerd in de uitslag.

Qua teamspirit scoorde Haarlem boven gemiddeld: de koppels raakten onderling niet slaags en leenden elkaar wanneer nodig pepperspray; toen een agente een passante uitmaakte voor ‘vieze slet!’, werd zij haastig gecorrigeerd door een mannelijke collega, aangezien er bij dit testonderdeel geen bonuspunten vielen te verdienen voor verbale agressie.

Gevraagd om commentaar op de einduitslag, deelde een woordvoerder het Raarlems Dagklad mede: “Wij slaan door op de ingeslagen weg, en nu gauw wegwezen. De zuigerige toon die u aanslaat bij uw vragen, slaat mij allerminst aan. Wij doen gewoon ons werk. Als ik vragen mag, heeft meneer een achterlicht op zijn strafblad? Dan zou ik maar snel wegwezen, als ik meneer was!”

2 reacties op “Modale meppers”

  1. dat terwijl de leraren in haarlem een reputatie te verliezen hebben als het op meppen aankomt. met name in het frxc3xb6belonderwijs zitten de handjes los. om maar te zwijgen van de scharen, de lijmpotten en de prikpennen die dagelijks door het lokaal vliegen. doodsbange kleuters zoeken hun toevlucht onder beukenhouten tafeltjes. basisschool het rakkersnest en basisschool kakkerstein (op de grens met heemstede) hebben zelfs te maken met een van inspexiewege gestuurde interventiedienst. het steeds grovere geweld van de zijde van de onderwijsverzorgenden is volgens een zegsman van de vakbond AOB (die natuurlijk niet met naam genoemd wil worden) louter een reactie op de steeds professionelere bepantsering van de leerlingen. ‘ga maar na, pa en ma werken allebei en kunnen dat in dit soort buurten betalen, alles, letterlijk alles hebben ze over voor hun elines en roderickjes. ondertussen is het fataal voor de beeldvorming van de gehele beroepsgroep……’ vanuit de toiletten in een bang educatief haarlem terug naar de studio in hilversum………….. 😛

  2. Bij mij op school zijn borstels met een houten rug niet meer uit voorraad leverbaar. Alleen nog van die gewichtloze, slappe dingen die als projectiel geen enkele indruk maken. Hoe kun je de jeugd nog opvoeden op die manier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *