Ga naar de inhoud

Drie in de pan

Goede krakers, slechte krakers, stoere agenten, laffe agenten zie je hier, bij het filmpje van de omstreden ontruiming aan de Gedempte Oude Gracht op Tweede Kerstdag. Camerawerk van de Haarlemse Axiegroep.

Een olijk intromuziekje, dan ineens de heilige verontwaardiging van ‘Sunday, Bloody Sunday’ als het ‘buitensporig geweld’ een aanvang neemt. Nou ja, kijk zelf maar of je je bekeert tot het anarchisme of solliciteert bij de politie Kennemerland.

Weinig zieltjes werden gewonnen op de informatiebijeenkomst gisteren over het tijdelijke parkeerdek (334×16 meter) boven het water van de Leidsevaart, dat drie jaar als noodvoorziening zou dienen (zie mijn log ‘Verstekeling’). Ongeloof en afgrijzen bij de buurtbewoners. En zowaar, zij vonden gehoor: inmiddels heeft Jur Visser bekend gemaakt dat het plan is afgeblazen.

En dan de foto hieronder. Een revolutionair schoenenopbergsysteem van Lundia? Een nieuwe electriciteitsmast voor Haaksbergen, die uit een héle grote kartonnen doos wordt gehaald? Een cellencomplex voor vluchtgevaarlijke Vlaamse Reuzen?

Nee, beste Raarlemmers, het is de beoogde nieuwbouw van de Provincie NH aan de Dreef. Wie niet van zeecontainers houdt op historische plekken, kan binnenkort bij Haarlems Bouwplannen vinden hoe hij bezwaar kan aantekenen bij instanties hoog en laag.

 

6 reacties op “Drie in de pan”

 1. Sjaak Vrugt (AXIELIJST)

  Aardig dat er opnieuw gratis reclame is voor de leuke en interessante filmpjes op http://www.reageerbuis.com. REAGEERBUIS is dan ook de maker v/h filmpje, niet Axiegroep Haarlem. Die echter ook een interessante website te bezoeken heeft: http://www.axiegroephaarlem.nl. Voorts is er natuurlijk nog de site http://www.axielijst.nl, waarop de nieuwe Haarlemse partij AXIELIJST zichzelf presenteert…

  Groetsz van de lijsttrekker dezes (tevens 1 van de 3 lieden die nog 3 dagen vastzat, n.a.v. dat achterlijke, tactloze politieoptreden op 2e kerstdag; waar enkel de bedoeling was geweest o.a. huisvesting te bieden aan de Weggeefwinkel! In 22 steden vindt je er één; Haarlem was, na Leiden de 2e die er 1 had, in Den Haag is de WGW zelfs geopend door de wethouder aldaar… maar hier in Haarlem..? Gaat het dus zo…
  Typies, dat zeker!)

 2. Mooie onderwerpen, lelijk gebouw trouwens.

  Het filmpje van de krakers toont eens te meer aan hoe soft Nederland geworden is. Leegstand is m.i. crimineel gedrag en er zou, ter voorkoming, hier strenge regels tegen moeten zijn. Ik ken het onderhavige pand/geval niet maar de Gemeente zou moeten kunnen en willen ingrijpen als eenpand te lang leeg staat terwijl er geen duidlijke plannen voor zijn. Ik zal Mevr. Kagie van de PvdA hier eens naar vragen, ze schijnt een deskundige te zijn op het gebied van deze leegstand regels. Maar dat gesjor aan die gasten: verbijsterend. Je zegt ze 3 keer: “in naam der wet: oprotten” en doen ze dat dan niet dan ga je ‘van dik hout’ en je laat hen ook nog es een keer al die man/vrouwkracht en inzet materieel en rechtbank betalen. Verhalen dat gemeenschapsgeld! Goed trouwens van de ‘overkant’ om het softe ingrijpen eens vast te leggen, ziet ook de werkende mens eens hoe zot er met (zijn) belastinggelden omgesprongen word.

 3. Sonja (Mevr) Kagie

  Een echte deskundige ben ik (nog) niet, maar onnodige leegstand van panden is doodzonde. Ben vanavond net als de heren Sjaak en Cees in het Mondiaal Centrum. Je kunt mij herkennen aan een rode roos in mijn knoopsgat!

 4. bij mij bleef het filmpje zwart. of waren het gothics tegen allochtone agenten bij invallende duisternis? hoe dan ook, ik ben voor leegstand en tegen nieuwbouw. dit gaat wel wedijveren met de achterkant van het haarlems station en met het busstation. qua lelijkheid dan. blij dat die provincie tenminste in haarlem zit en niet in amsterdam.

 5. Zeg Buijs, je moet het filmpje wel ff helpen, je kunt met cursor het schuivende balkje een stukje op weg helpen en dan weer op het pijltje drukken. of met de doorspoelknop spelen. Het zou zonde zijn als je deze slappestick zou missen.

 6. Walgelijk ontwerp.

  Maar goed, zal wel een dealtje gemeente – provincie worden gemaakt over bouwen van provinciehuis en geld voor Zuidtangent. Of zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *