Ga naar de inhoud

Natuurlijke uitstraling

Ik ben het vertrouwen in de bomen in dit land voorgoed kwijt!

Die knoert van een den langs de Zeeweg, ter hoogte van restaurant De Bokkedoorns, is (hoezeer hij ook ruist en wie weet wel dennengeur verspreidt) een vermomde gsm-mast van T-Mobile.

Het was dat het in de NRC van donderdag stond, anders was ik er waarschijnlijk nog honderd keer langsgefietst in de veronderstelling dat het een genetisch gemanipuleerde, met groeihormonen gedrogeerde, winterharde, hybride Canadese turbo-ceder-spar was. Of zoiets – determineren was nooit mijn sterkste vak.

Een aangeklede zendmast kost driemaal zo veel als een kale, ongecamoufleerde; een plaatje ervan kun je zien op de site van Kaal Mastenfabriek. Die hier in de duinen is veertig meter hoog en bedient vooral de mensen die vanaf het strand acuut willen doorgeven welke beschermingsfactor ze gebruiken of ander hot news willen delen met hun achterban.

In het Mr. Enschedepark in Aerdenhout schijnt nog zo’n mast/boom te staan. Dat is het laatste model, staat er (wie weet groeit hij wel langzaam door zonder dat omwonenden er erg in hebben). Ik ga binnenkort eens een kijkje nemen. Als de vogels in dat park op Duracell-batterijen vliegen, mikro-cameraatjes op hun kopjes gemonteerd hebben en voor de AIVD blijken te werken, horen jullie het onverwijld van me, beste Raarlemmers.

3 reacties op “Natuurlijke uitstraling”

  1. Beste redacteur,
    als je ons informeerd met de snelheid van een schildpad en de opmerkingsgave van een nachtvlinder heeft de AIVD alle speelruimte die het zich maar kan wensen. Heb je je eigen batterijen al eens nagekeken?

  2. Als ie bestand is tegen wildplassers… Bij Breda heb je geloof ik zelfs een Mastbos.

    Cees, ik heb rechts -1 en links -1,5, net genoeg om de wereld aangenaam vaag te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *