Ga naar de inhoud

Crea-forensen

Onze plaatselijke creativo’s laten het afweten!! Buiten de stadsgrenzen flonkeren zij beroepshalve – als acteur, beeldend kunstenaar, mediacoryfee, ontwerper, literator of literatrice, etc. Je struikelt over Haarlemmers in het Gooi, in Amsterdam, op Bühnes Duits, onder spotlights internationaal, op gala’s galore.

De aanwezigheid van zulke creatievelingen in een stad zou de urbane hartslag moeten versnellen, stelt wethouder Ruud Grondel (Groen Links) in een indringende oproep die hij dit weekend tot hen richt (Haarlems Dagblad 21-1). Percentueel zijn ze hier sterk vertegenwoordigd, alleen…

Wanneer ze zich in het brave Haarlem vertonen (stuk gefêteerd, kapot geparty’d, klinisch DOOD!) drukken ze hun artistieke snor. Eerst 36 uur ontgiften in eigen penthouse, dan de au pairs instrueren (‘nu meteen de Armanisokken mazen’), haastig volgens schema een paar blokjes kwaliteitstijd vullen met kids uit de diverse huwelijken en dan, tja… dan zou het eigenlijk moeten gebeuren.

Iets (het maakt niet uit wat) betekenen voor hun stad en hun wethouder van Cultuur…

Nou, mooi niet dus! Deze parasieten misbruiken Haarlem als slaapstad. Ze vinden ons te min. Bij een benefiet zie je ze niet; de Philharmonie vinden ze niet zo bie. Ze blijven incognito, onzichtbaar. Beseffen die asociale crea-forensen niet dat wij, de achterblijvers, smachten naar een beetje input van niveau in onze cultuurarme, glamourloze woestenij?

Tijd voor maatregelen. Als het met ingang van volgende week níet bruist en klatert hier in Haarlem… Ja, wat dan eigenlijk? Mmmm, even Grondel bellen.

 

2 reacties op “Crea-forensen”

  1. je bent zelf ook een crea-forens, mannetje. je zou een sieraad zijn voor elke haarlemse educatieve instelling, maar nee hoor, meneer doet zijn kunsje bij wat over het paard getilde brilsmurfen uit buitenveldert op een exclusief college op religieuze grondslag. als je boter enz..
    terzijde : ))) het programma met de huis/buisdichteres trok ik xc3xa8cht niet op zondagavond kwartoverellufen; met zo’n txc3xa8 toffe lullo als gespreksleider en drie beroepsjongeren 😛 😛 😛

  2. Maar niet schuldig aan de crea-VLUCHT; de dagkladjes blijven in eigen stad – of de wethouder me er erkentelijk voor is weet ik niet.

    re ‘De Besprekers’: nou ja, ze maakt nog wel eens een TV-debuut 😕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *