Ga naar de inhoud

Rick van der Linden

Ekseption was de eerste beatgroep (heette dat toen echt zo?) die ik ‘live’ meemaakte – in de aula van wijlen het Triniteits Lyceum, rond 1968. Bandleider Rick van der Linden, gisteren in Groningen overleden, was een oud-leerling van die school (net vóór mijn tijd, een zusje van hem zat bij mij in de klas).

Onwillekeurig maak je egocentrische rekensommetjes wanneer zo iemand sterft. 1968… ! Bijna veertig jaar geleden al. Maar meer dan de cijfers en jaartallen frapperen mij de foto’s die de kranten plaatsen bij hun in memoriam.

De NRC kiest deze en Grote Broer het Haarlems Dagblad komt met het huwelijksportret van Van der Linden en danseres Penny de Jager. Uit 1971. Waren mensen toen echt zo? Waren dat echte mensen? Het popperige hippie-echtpaar doet me nu even onwezenlijk aan als ooit hun tijdgenoten, Brains en Lady Penelope uit ‘Thunderbirds’.

Die serie heeft mij nooit veel gedaan, maar voor die opgetutte langharige met wijd uitlopende fluwelen pijpen, heb ik destijds in de aula heel hard gejuicht en geklapt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *