Ga naar de inhoud

Loftrompet/basgitaar

Enkel ‘jubilates’ en ‘exultates’ na de voordracht van Bernt Schneiders (natuurlijk PvdA) als nieuwe burgemeester van Haarlem. Geen onvertogen woord, van vriend noch vija… Nee, vijanden heeft de nieuwe man kennelijk niet. Heemskerk ziet hem met spijt vertrekken; in Haarlem wacht hem een warm welkom.

Wie precies wil weten wat voor rood vlees we in de kuip krijgen in het jaar 1 post-Pop, verwijs ik naar Schneiders’ CV in de GB.

Bijzonderheid: Bernt (46) speelt basgitaar. Basgitaar… denken jullie even mee, beste Raarlemmers?

Geen solist dus, wel iemand die de grote lijnen in het oog/oor houdt. Dat kan geen kwaad bij een burgemeester. Solide types meestal, bassisten. Nonchalant, neigend naar onverschilligheid. En misschien niet helemaal volwassen… Zou Bernt zich na een tergende vergadering afreageren door genadeloos op die gitaar te raggen net zo lang tot er een versterkertje doorbrandt?

Enfin, het had veel en veel erger gekund: accordeon, of fluit (dwars-, blok- en pan-), Hammondorgel, trompet of (ongeacht met welk instrument) Tineke Netelenbos.

5 reacties op “Loftrompet/basgitaar”

  1. Schneiders is een zeer welkom man voor Haarlem. Zoals je zelf aangeeft, had Haarlem net zo goed opgezadeld kunnen worden met Tineke Netelenbos, of nog erger; Rob Oudkerk, de man van 1001 afwerkplekken. Tussen personen als Geert Dales, Thom de Graaf of Lodewijk de Waal, is Schneiders opvallend goed naar voren gekomen. 😛

  2. bassisten zijn ook blijvertjes. in de popmuziek bezwijken zangers, drummers, sologuitaristen, terwijl de bas vrolijk doorplopt. 🙂 🙂

  3. Ja, vorige week plopte Bill Wyman hier. Negenenzestig jaar, als ik het goed heb. Joost, hoe zit het met de gemiddelde levensverwachting van harpisten?

  4. Zolang ze niet in hun eigen snaren verstrikt raken, kunnen harpistes v/m heel oud worden. 8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *