Ga naar de inhoud

Missers

Als eenzame nieuwsjutter kan je niet alles meepikken. Noodgedwongen laat het Raarlems Dagklad onderwerpen liggen (links of elders). Neem afgelopen woensdag. Hoopvol had ik in de Grote Broer de volgende berichtjes voor jullie aangegeeld met mijn altijd hypere highlighter:

Achmea gaat een fitness-centrum van 4000 m² bouwen in Haarlem. Zonder spiegels, om aspirant afslankers niet te demotiveren.

– De 25 gloednieuwe aardgasbussen van Connexxion (tijdelijk van de weg gehaald wegens een defect) rijden weer. Het zakdoekje dat staatssecretaris Van Geel (VROM) voor de uitlaat hield, bleef witter dan wit en begon niet te hoesten!

– Hier vlakbij, in Heemstede, wordt bij de AMEK op hoog niveau studie gemaakt van Middeleeuwse zwaardvechttechnieken. Weg met Kung Fu en Taekwondo! Eigen continent eerst. Dit weekend was er een demonstratie.

– In de GB maakt Gerard Schol reclame voor lypossage: het wegkneden/-knijpen van vetrollen. ‘Oud vet is het moeilijkst.’ (Of dat voor houwdegens ook geldt, zou ik moeten navragen bij de AMEK.)

– Verklede Haarlemse politici presenteerden zich met het oog op de verkiezingen op de catwalk in Café de Goeverneur. Vette pret. De kandidaten lieten zich niet demotiveren door de talrijke spiegels

Allemaal niks mee gedaan door tijd- en ruimtegebrek, beste Raarlemmers, en nu achterhaald door ons aller afgod, de Actualiteit. En het interessantste vergeet ik nog: de voltooide restauratie van het Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie. ‘Een sprankelend plenum, schitterende strijkers en fluitregisters en stoer klinkende tongwerken maken het orgel wederom tot een volwaardig monument’, schrijft Kees Huges in een boeiend verhaal. Kosten 1,2 miljoen, maar dan heb je ook wat. En probeer het maar eens, als je een Kleenex tegen een pijp houdt, wordt die vies noch vun…

Tot morgen, iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *