Ga naar de inhoud

Mens, ga koken!

Rita Verdonk zwaaide vandaag de pollepel in de Haarlemse Lichtfabriek. Geen gestampte pot, maar ‘fusion cooking’. Wie zich na kortstondig gepieker nog steeds afvraagt welke diepe symboliek daar achter steekt, wordt verzocht hier discreet te vertrekken (met stille trom, als een dief in de nacht, staart tussen de benen – hoger beroep is niet mogelijk) of nu eerst hier te klikken.

De minister van Integratie was een van verscheidene deelnemende koks bij de start van haar nieuwe, vóór aanvang al omstreden campagne. Het moet gezegd, Verdonk (voor de gelegenheid gekleed in een eenvoudig HEMA-schort) klutste, mengde en prakte dat het een aard had. En… het resultaat mocht er beslist wezen. Watertanden jullie mee, beste Raarlemmers?

– Raapstelensoep met harissa

– Stoofpotje van schorseneren en Brussels lof in Congolese kokossaus.

– Vietnamese scharrelhoen op een ziekbedje van Texaanse maïs.

– Plateau met Danish Blue (door onvoorziene omstandigheden bleef de garnering van verse vijgen uit Qatar helaas achterwege)

Een internationale primeur was dat de kwaliteit van de gerechten werd bepaald door een computer met smaakherkenning, die aan de hand van een aantal telefonische vragen bepaalde welke koks als een aanwinst voor de vaderlandse eetcultuur mochten worden beschouwd.

Al met al een geslaagde bijeenkomst, die smaakt naar meer.

4 reacties op “Mens, ga koken!”

  1. En zo iemand plakt deze ‘reactie’ onder honderden willekeurige weblogs in de hoop dat ze bij hem op visite komen. Het is zoiets als jezelf Valentijnskaarten sturen.

    Het ergste is dat ik er natuurlijk weer ben ingetuind.

  2. wat een leuk fenomeen, zo’n internet-streaker. ik hou wel van mensen die zich ongevraagd in adamskostuum door de publieke ruimte reppen. zullen we virtuele borstrokken voor hem breien? 😮
    had verdonk alleen een HEMA- schort aan? kxc3xa8k man! 8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *