Ga naar de inhoud

Bindend Stemadvies

Het blijft stil rond de minst dynamische partij van Nederland en als erevoorzitter/penningmeester en lijstduwer draag ik daarvoor de volle verantwoordelijkheid. De PAVOHOVAHA (onthoud die naam!) blijkt de inschrijfdatum voor de gemeenteraadsverkiezingen onopgemerkt te hebben laten passeren en bijgevolg schittert mijn campagnefoto (die ik voornemens was binnen afzienbare termijn ergens te laten maken) op de aanplakborden door afwezigheid.

De conclusie is onontkoombaar. LIJST 14 blijft leeg. In 2006 haalt de Partij voor het Onnut van het Algemeen niet de gedroomde raadsmeerderheid.

Mocht de achterban vastbesloten zijn mij daar op af te rekenen en de statutair vereiste drie steunbetuigingen voor een tegenkandidaat bijeen brengen, leg ik mij zonder slag of stoot neer bij mijn aftreden. Als mijn kop per se moet rollen… In één opzicht mag ik gelukkig blijven hopen: de PAVOHOVAHA is de natuurlijke bondgenoot van iedereen die keihard stelt dat er voor Gods water maar één plaats is, en dat is Gods akker.

Hoe nu verder? De vraag is actueel bij wie ons gedachtegoed in de beste handen is. Welke politieke groepering behoedt onze stad voor misplaatste grootsteedse ambities? Wie garandeert het recht op ledigheid en lanterfanten voor alle bevolkingsgroepen? En waar vinden wij de felste strijders voor het behoud van de laatste PROZO’s (projectloze zones): slordige strookjes Haarlem waar een mens er fijn zijn gemak van kan nemen zonder gelijk de achterdocht te wekken van buurtconciërge of stadswacht.

Als partijleider ben ik jullie voorgegaan bij deze pijnlijke afwegingen. Gisteren heb ik namens de PAHOVOVAHA de stemwijzer Haarlem naar eer en geweten ingevuld – 29 stellingen in totaal. (Ter geruststelling, het is technisch mogelijk na iedere vier of vijf vragen even uit te blazen.) De uitkomst deed mij even slikken, gezien mijn jonge leeftijd, maar na enig nadenken en knikkebollen kon ik er de logica wel van inzien: qua ideologie sta ik het dichtst bij de Ouderenpartij NH.

Doe er je voordeel mee, PAHOVOVAHANEN, en wij zien elkaar op het eerstvolgende congres!

(Datum en plaats worden op een nader te bepalen plaats en datum bekendgemaakt)

8 reacties op “Bindend Stemadvies”

 1. Wat een goed bericht!

  Ik ben het in zoverre met de lijstsloffer van PAHOVOVAHA eens dat soms niets doen vanzelf tot een oplossing leidt. Ik was nog van plan een partij op te richten tegen sloomheid (ledigheid) en nietsdoen terwijl er wel adem gehaald word (subsidies op zweepjes en verplicht langdurig klokkengebeier des morgens heel vroeg) , maar het blijkt niet nodig. Ja, ik ben best even tevreden.

 2. met ouderen is weinig mis. ze weten precies hoe slecht de wereld is, want ze kennen zichzelf en de anderen. ze maken zich geen illusies, maar ze weten wel hoe het hoort. dus 655 miljoen voor een tegenwaarde van 300 miljoen aan projecten, dat kan niet. dus raarlemmers, ook vanuit een ver en bewolkt mokum: leve de oudjes 😛 8)

 3. Van tweeën een: of de (Haarlemse)stemwijzer is fout geprogrammeerd of ik ben een karikatuur van de zwevende kiezer geworden. Was het de afgelopen jaren bij mij altijd stuivertje wisselen tussen ChristenUnie en GroenLinks (beide kampioenen van dierenrechten enzo, vandaar), nu is het Partij Spaarnestad, Ouderenpartij NH en de SP, die elkaar vrijwel niets ontlopen. En mijn favo’s GL en ChristenUnie helemaal onderin, zwaar in het rood.
  Vooral Partij Spaarnestad is in mijn geval bizar omdat ik waarschijnlijk de enige monumentbezorgde (of zorgelijke?) Haarlemmer ben die een – net niet hartstochtelijke – voorstander was van de sloop van de scholen bij de Raaks. Bij de SP denk ik – hoe onrechtvaardig en ongenuanceerd ook – nog altijd aan Mao en op een doelgroeppartij stem ik uit principe niet. Dus wordt het nog wat met de PAVOHOVAHA? 8)

 4. Bij anderen klopt het anders precies! Dit schrijft PvdA-fractievoorzitter Stan Katee op 2 februari:
  Vanochtend is de stemwijzer in Haarlem gereed gekomen. Ik hoef me geen zorgen te maken: ik ben volop Pvda, maar dat was natuurlijk ook te verwachten. Bij mij staat het CDA op twee, Groen Links op 3 en SP op 4. De nieuwe coalitie is wat mij betreft dus duidelijk :-). Ik blijk wel van de oude politiek te zijn, want onderaan bij mij staan de partij Spaarnestad, de ouderenpartij en met name Liberaal Haarlem. Met de standpunten van de nieuwe partijen (met uitzondering van de Axiepartij) heb ik dus blijkbaar niet veel. Ach, het is een hulpstuk moet u maar denken.

  Bijna het spiegelbeeld van mijn eigen lijst. Bij mij komt de coalitie er niet best af:

  1 – Ouderenpartij Noord-Holland 2 – Liberaal Haarlem 3 – SP
  4 – Partij Spaarnestad 5 – Axielijst 6 – GroenLinks 7 – VVD
  8 – ChristenUnie-SGP 9 – D66 10 – CDA 11 – PvdA

 5. palukuio gaat pavohovaha zwaar bekonkurreren. een partij, zo lui dat er alleen een beoogd lijstduwer overwogen wordt: erik van muijswinkel. waar het voor staat? partij luieren en kuieren in oprichting. 😀

 6. Het belangrijkste is nu dat we als PAVOHOVAHA niet in paniek raken en dit nieuws rustig op ons laten inwerken. 🙁 Voor een strijd op leven en dood is het altijd nog vroeg genoeg.)
  Waar heb je dat trouwens gehoord van Palukuio? Op 3 mei schreef ik al:
  Zo ben ik het afgelopen etmaal benaderd door verschillende elementen met een duistere achtergrond, die in alle ernst opperden de gewenste projectloze zones (prozo’s) op korte termijn zelf te creëren middels ‘smart bombs’ of ander producten van hun radicale huisvlijt.
  Verre wil ik mij houden van dergelijke verwerpelijke methodes! Laat het uitdrukkelijk gezegd zijn, eens en voor altijd, klip en klaar, zonder voorbehoud: de PAVOHOVAHA is een partij voor kuieraars, luieraars en zo maar wat rondlummelaars.

  Dat komt dicht in de buurt

  😕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *