Ga naar de inhoud

Riders on the Storm

Hun gebouw aan de Jansstraat intrigeert me van oudsher, maar omdat toondove, ritmisch gehandicapte baritonachtigen niet erg hot zijn bij zangkoren, heb ik me nog nooit in dat heilige der heilige van het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang & Vriendschap gewaagd.

Niet zomaar een koor ‘next-door’, maar het oudste van Nederland. In 1830 opgericht onder het motto Het doel van ons vereenigd pogen is zang door vriendschap te verhoogen.

Zoals aangegeven, tegen mijn eigen zang is geen vriendschap bestand. Reden temeer om verheugd op te veren toen ik in Grote Broer het Haarlems Dagblad de aankondiging zag van een open repetitieavond, a.s. maandag. Hoewel, open? Ik mag er nog net in met mijn 52 jaar, maar het is op het nipperste nippertje. Tot mijn niet geringe verbazing lees ik dat de 175-jarige vereniging iedereen verwelkomt die sfeer wil proeven en niet ouder is dan pakweg 55 jaar.

‘LEEFTIJDSDISCRIMINATIE!!!’ krijsen wij dan (in koor).

In dezelfde kolom van het HD, twee berichtjes lager, staat dat twee oud-bandleden van The Doors op 14 april naar de Heineken Music Hall komen onder de naam Riders on the … (driemaal raden of anders gewoon doorlezen) Storm: toetsenist Ray Manzarek en gitarist Robby Krieger.

Mochten de heren pop-veteranen koor-aspiraties koesteren en hun carrière rustig af willen bouwen bij Zang en Vriendschap, kunnen ze dat mooi op hun gelubberde buikjes schrijven. Er zijn mensen die dit soort kennis paraat hebben, maar ik moest het even opzoeken: Krieger is van 8 januari 1946 en Manzarek van 12 februari 1939.

Misschien dat ze er bij Haarlemmer Olie nog in komen.

3 reacties op “Riders on the Storm”

  1. robert krieger is , dat is nu toch ook toevallig, vermoedelijk de meest welsprekende guitarist op aarde. niet de beste, maar beluister zijn solo op ‘moonlight drive’ en je weet genoeg. trouwens, ook ‘people are strange’ mag er wezen. tsja, the doors ( of perception were not they). soms betreur je dat je geen blowende zombie (ook een fijne band) op pxc3xa8re lachaise bent geworden 🙁

  2. Om een blowende zombie te worden is het toch nooit te laat? Of onderschat ik nu hoeveel je daarin moet investeren, qua blowen?

  3. leer jij nu eerst maar eens gewoon roken, ventje. dan zullen we je als je helemaal hooked bent op ‘javaanse jongens’ ( zo met een jaar of twee drie) wel eens over je volgende carrixc3xa8restap praten. met je huidige status kun je hooguit gaan blowen op het graf van nico haak. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *