Ga naar de inhoud

Elbers en Rutte

HBO-tsaar Jos Elbers, gerenommeerd grootverdiener en haat-oogster, was gisteren in Haarlem en debatteerde op uitnodiging van de plaatselijke SP met staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs, SP-Kamerlid Fenna Vergeer en Jonathan Mijs (Studentenvakbond).

Elbers begon in stijl, lees ik in Grote Broer het HD. Hij stootte het gekleide beeldje van Rutte om. Het was echter per ongeluk en de gekleide beeldjes van de overige gespreksdeelnemers (één per persoon), die op een groot scherm werden geprojecteerd, bleven overeind.

Gekleide beeldjes…. Het maakt meteen pijnlijk duidelijk wat er mis is met het Nederlandse onderwijs: te weinig iconoclasme, te veel valse PR-idolen en bovenmatig veel geduld met kinderachtig fröbelwerk in het algemeen.

De nijpendste vraag voor de turbo-ego’s op het podium was waarom hun aanwezigheid amper studenten trok, waarmee zij verrieden hoever zij van de dagelijkse werkelijkheid afstaan. Het antwoord lijkt mij als buitenstaander eenvoudig: die studenten zitten gebogen over syllabi, studieopdrachten en scripties, hamsteren studiepunten door een paar modules vooruit te werken of bivakkeren in Sociëteit Delirium.

Verder krijg ik uit het krantenverslag niet de indruk dat ik er bij had moeten zijn, behalve dan om die beeldjes om te gooien.

Het glossy hoofd van Mark Rutte komt waarschijnlijk niet snel weerom; van Jos Elbers zijn we nog lang niet af. De man die van Haarlem een universiteitsstad maakte, manifesteert zich wat mij betreft veel te vaak hier in de buurt. Zo wil hij – alsof de InHolland nieuwbouw nog niet genoeg detoneert – een grote campus bouwen, met een eigen stationnetje voor degenen die de te beroerd zijn 400 meter te lopen naar Overveen.

En er dreigt nog meer in dat hoekje. Denk aan het Marinehospitaal. De plannen van projectontwikkelaar BAM (what’s in a name?) stuiten op verzet. Wordt vervolgd.

 

2 reacties op “Elbers en Rutte”

  1. die elbers hadden we met valentijn helemaal plat moeten knuffelen. moeten we aannemen trouwens dat rutte en elbers a 300 euro per uur eerst beeldjes van hun eige hebben zitten kleien en dat ze daarna mekaars beeldje zijn gaan omgooien? chill 😀 😉

  2. die romanovs mag ik wel. ik zou die elbers daarom liever ‘khan’ noemen dan ‘tsaar’. Elbers Khan, dat feguur heppie ook meer. zet hem, denkexpiriementje, eens met een bontmuts in zo’n ivan rebroff jas (was óók een duitser) op een heel klein paardje. zie je het voor je? 😕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *