Ga naar de inhoud

Gefileerd?

Vandaag bracht minister Zalm een bezoek aan Haarlem.

Een gescheurde wenkbrauw (met de complimenten van Maxime Verhagen) had zich niet afdoende laten hechten. Zijn lelijk toegetakelde rechterjukbeen (voorlopige reactie van de VNG) deed het anders zo ontwapenende knipoogje telkenmale mislukken.

Winkelhaken in de krijtstreepbroek herinnerden aan een spoedberaad met het COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) en terwijl hij onze stad naderde, werd zijn bloederig spoor gevolgd door een roedel wraakzuchtige wethouders (Castricum, Maasbracht, Sevenum etc) die ‘ozb olé’ in zijn rug wilden krassen.

Zalms entree bij Proeflokaal De Gouverneur aan de Oude Groenmarkt riep bij alle aanwezigen dezelfde gedachte op: aangeschoten wild.

(Herstel, dit had ik alvast geschreven voordat ik van huis ging. In werkelijkheid ging het heel anders toe.)

Vandaag bracht minister Zalm een bezoek aan Haarlem. Hij sprak daar op een bijeenkomst van zijn eigen partij, de VVD. Zalm kon niet anders dan zijn malle miskleun in de ozb-affaire toegeven en deed dat op waardige wijze. “Beter snel bekend, dan lang gelogen.” Hij had een stommiteit uitgehaald. Op een vraag uit het publiek gaf Zalm onomwonden toe dat hij in een ‘dip’ had gezeten vandaag. De laatste restjes leedvermaak die ik nog voelde, waren daarmee verdampt.

Nagekomen uitslag uit de Haarlemse onderbond: debat Chris van Velzen (VVD) vs Maarten Divendal (PvdA): 1-3

 

1 reactie op “Gefileerd?”

  1. Als linkse rakker vind ik het moeilijk om toe te geven, maar de manier waarop Zalm het boetekleed heeft aangetrokken verdiend erg veel respect.
    Je zou bijna op hem gaan stemmen als je niet beter wist 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *