Ga naar de inhoud

Vorkjes prikken

Doordat ik uitploos waarom ik bij restaurant Lambermons reeds twee maanden voordat ik honger kreeg, had moeten reserveren om aan te mogen schuiven voor een warme hap, ontdekte ik de Haarlemse Vorkje-site (voor andere plaatsen bestaan ze ook), waar boeren, burgers en buitenlui Johannes van Dammetje mogen spelen.

Je moet je wel eerst aanmelden als Vorkje editor. Het invullen van en email adres volstaat. Ik lees niets over een papillentest of het behalen van het diploma snobisme B.

Tot mijn genoegen buitelen de diverse ‘editors’ af en toe met een vijf gangenmenu in hun mik over elkaar heen. Zo prijst ene Jennifer restaurant L’Anders aan de Grote Markt; ze looft royaal vier (van de maximaal vijf) vorkjes uit. Vanwege de sfeervolle ambiance, en … het eten is heerlijk en ook echt anders. Keuze genoeg en zeer verrassend. De bediening is correct en hartelijk. (…) Samenvattend: echt een aanrader voor heel schappelijke prijzen!

Dat was op 8 november. Op 24 december begint het gedonder in de glazen. Editor Frans valt haar lelijk af: (…) Hou die naam Jennefer in het achterhoofd, een rececent die niet veel gewend is en veel te hoge waardering geeft aan matig to redelijke restaurants. (driewerf sic, red. RaDa)

Op 20 januari mengt Barbra zich in de strijd, al kent zij L’Anders niet: Ik begrijp dat de lezer waarschijnlijk niet helemaal doorheeft over wie Frans het nu heeft: Jennefer, Jennefier? En wat is deze Jennefer, Jennefier dan? Een “rececent”? Als je dan toch commentaar hebt op Jennifer (de “recensent“) en graag wilt dat de mensen je serieus nemen, doe dat dan in correct Nederlands….

Om van te smullen!

 

2 reacties op “Vorkjes prikken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *