Ga naar de inhoud

Stemvlucht

Stem uitsluitend op een vrouw, zou ik jullie met klem willen adviseren, beste Raarlemmers, indien zij daadwerkelijk met kop-en schoudervulling boven alle beschikbare mannelijke kandidaten uitsteekt en daarenboven een dubbele naam heeft.

Dubbele namen verhogen het aanzien van de politiek en het kan geen kwaad daar de aandacht op te vestigen in een stad waar prominente politici dit weekend een georganiseerd verbaal robbertje uitvochten in een (laten we het liever verzwijgen voor de rest van het land!) heuse boksring in het heuse winkelcentrum van Schalkwijk.

Dubbele namen dus: de kandidatenlijst van deze gemeente (met tweehonderd bereidwilligen voor 39 raadszetels) telt er zo’n twintig. Niet allemaal oude adel, maar desondanks…

Mijn stemvingertje zal morgen bij zijn geheime verkenningsvlucht boven de stemmachine (Pot, Bik, Pen, Vat, Krop en Rol straal negerend) wellicht een lichte turbulentie voelen bij namen als Kuo, Tjeertes, Launspach, Mellonius of Van Boltaringen. Dat is normaal.

Maar dan… Ik voorzie acuut hoogteverlies bij Horlings-Tieleman, schijnmanoeuvres rakelings langs Klapwijk-Poppe of De Leeuw-de Kleuver, zoevende loopings rond de dubbele umlaut van Özogul-Özen; ik vrees woeste duikvluchten boven Ka-Gie, Kroskinski-de Keulenaar en Klapwijk-Poppe, en het eindigt ermee dat ik iedere zelfbeheersing verlies en hopeloos crash in het barre niemandsland tussen Kromodjojo-Gonsalves en Funnekotter-Noordam.

U HEEFT GESTEMD!

Ai, au! Op Martin de Haas van D’66.


16 reacties op “Stemvlucht”

 1. Heerlijk, zo’n stemadvies! Maar kom ik er werkelijk verder mee? Toch wel veel poilitici ontmoet de laatste maanden en ik kreeg het gevoel van …. “dertien in een dozijn”. Ik wil niemand beledigen, ze doen hun uiterste best maar toch … . Dus maar gestemd op de eerste de beste nummer 13. Maar wat schertste mijn vebazing? Geheel conform Raarlems advies stemde ik op mevr. Ka. Ben er best wel blij mee. Ga vanavond maar even naar het Stadhuis, kijken wie dat mens eigenlijk is.

 2. jxc3xb6xc3xb6st

  Na ampel overleg ben ik gevallen voor mevrouw xc3x96-xc3x96, die bovendien nóg een grappig leestekentje in haar naam bleek te hebben: een soort omgekeerde circonflexe op de g.

 3. Jxc3xb6xc3xb6st, ik had dat tekentje ook opgemerkt, heb gisteravond laat zelfs nog een poging gedaan de code ervoor te vinden, maar toen het niet snel lukte, besloot ik het er maar bij te laten zitten en te hopen dat jij uitkomst zou bieden. 😕

 4. Zullen we het op xc3x96zoğul-xc3x96zen houden? Ik gebruikte ALT 0287, die doet het in Word keurig, maar hier niet.

 5. lekkerstemmen 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 6. Ik stem altijd op een vrouw, maar door de campagne had ik bijna op een man gestemd deze keer 😉

 7. @Marius: Het wordt pas Havana als ze het eens worden.
  Ik zie nog wel wat beren op de weg…

 8. P.M. : 194 stemmen… Je kunt het weinig noemen, maar ik vind het onvoorstelbaar veel. Dat kan toch niet allemaal familie zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *