Ga naar de inhoud

The Day After

Weinig kiezers laten zich iets gelegen liggen aan een post-electoraal stemadvies, maar niettemin… Laten we de partijen eens beoordelen op de geboden nazorg op ‘the day after’.

Op een muppie op Sloterdijk staat in diagonale, steeds herhaalde regels: GROEN LINKS bedankt de kiezers. Op naar de lente. (Over de seizoenen gaat Halsema kennelijk ook)

In Haarlem hangen de verkiezingsborden nog aan de brugleuning, met onder meer het raadselachtige Het CDA zegt Yes tegen het jazzfestval.

Een plakaat van de Axielijst ligt op zijn rug in het gras bij de Schotersingel, de doorweekte mug een schril contrast met hun extatische vreugde bij het behalen van die ene zetel.

Het best doet de SP het: bij het grote aanplakbord langs het Bolwerk heeft een toegewijde socialist (ongetwijfeld geplaagd door een zware alcohol-gerelateerde hoofdpijn) in de stromende regen een laddertje beklommen om twee brede stroken aan te brengen: SP STEMMERS BEDANKT.

1 reactie op “The Day After”

  1. Maar wie nazorgd de net niet gekozen rode Mevr. Ka-Gie?
    Aan welke brugleunig hangt zij of ligt zij ook ergens op haar rug in het gras, overbodig geworden, te wachten op de lente, die zich ongetwijfeld groen zal aandienen, met of zonder haar … ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *