Ga naar de inhoud

Stiletto Run

De eerste Glamour Stiletto Run door de P.C. Hooftstraat heb ik helaas niet live meegemaakt, maar van mij mogen zulke races een langdurige nationale rage worden. En met een vaste hoofdprijs van €10.000 zou dat toch moeten lukken.

Wel zou ik voor een eventuele plaatselijke editie graag een paar reglementswijzigingen aanbrengen.

Om te beginnen is 75 meter ultrakort – dat is krap van de Haarlemse Society Shop naar de chique boetieks in de Warmoesstraat. Kunst! Van de Cronjé tot het Houtplein lijkt me een meer aansprekende afstand. Drie kilometer moet kunnen, dat doet een geharde koopjesjaagster op haar sloffen! Shoppen is topsport, laten we dat niet vergeten.

Te denken valt ook aan de eis ten minste drie draagtasjes met inhoud mee te voeren en onderweg bovendien vijf inhoudsloze SMS-jes te versturen. Om het nog levensechter te maken zou het toegestaan moeten zijn om net als bij de Dwaze Dagen van de Bijenkorf hinderlijke rivales uit te schakelen met vileine tackles onder hetzij boven de gordel, of te attackeren met bijgeslepen creditcards.

Maar ongeacht de spelregels, beste Raarlemmers, voor ons kenners is het een uitgemaakte zaak wie de Haarlemse Naaldhakkenwedloop de komende jaren zal regeren met Lance Armstrong-achtige ongenaakbaarheid.

4 reacties op “Stiletto Run”

  1. Dacht ik dat het een vroege 1 april grap was en op de hak genomen werd. Maar niks, ik werd niet genomen, het blijkt kei-harde werkelijkheid.
    Maar met Dolly als de ‘Armstrong’ van de hakkenrace heb ik wel wat moeite. Ook stond ze al prominent in Pop’s ‘Vrouwen van Haarlem’; is dat nu positieve discriminatie?

  2. Toe nu toe ben ik met een grote boog om ‘Pops Vrouwen’ heengelopen, dus dat wist ik niet. Maar op hakken is Dolly hier in de regio een klasse apart, daar zullen vriend en vijand het toch over eens zijn. 🙂

  3. 3 kilometer maar? Dam tot Dam op stiletto heels en 2 boodschappentassen vol pleisters en verband, om mooi in evenwicht te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *