Ga naar de inhoud

Hensfree

Zijn er asiels voor verwaarloosde roeibootjes? Hier vlakbij in de singel liggen er twee zij aan zij naar adem te happen, snakkend naar het ogenblik dat het baasje langs de oever verschijnt met een hoosemmer, een pot lak en een energieke grijns.

Het ene (vuilwit en tot aan de dollen volgelopen) wordt door een touw van zinken weerhouden. Het andere is ooit slordig in blauwe grondverf gezet; hiervan steekt alleen de punt rechtstandig boven het water uit.

Er zijn dagen dat je er stil blijft staan en de aftakeling savoureert. Vandaag was niet zo’n dag.

 

2 reacties op “Hensfree”

 1. Rotte planken
  Gebladderd verf
  Gebogen flanken
  Verlangen naar de werf

  De schipper slaapt
  Of zit te kakken
  Bootje denkt
  Laat mij maar zakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *