Ga naar de inhoud

Van mijn centen

Vijf à zeven zuurverdiende euro’s draag ik als niets vermoedende, niet-blowende Nederburger jaarlijks af om Essent & co schadeloos te stellen voor al die door welig tierende wiettelers afgetapte stroom (groen of grauw).

Tel daar bij op de vier euro die ik als autodidact moet dokken omdat Hem van Rutte het HBO en de universiteiten ineens ‘leerrechten’ door de strot wil duwen – studiebonnen voor studiebollen, zegmaar, oftewel €45.000.000 aan modieuze pseudo-concurrentiebevorderende bureaucratie – en jullie snappen, beste Raarlemmers, dat mijn financiële humeurbarometer bij het doorbladeren van de ochtendkrant al danig was gedaald alvorens ik mij aan het plaatselijke nieuws zette.

Daar wachtte mij een nieuwe monetaire mokerslag.

Burgemeester Pop van ons armlastige Haarlem (groot in achterstallig onderhoud!) gaat met pensioen en krijgt (tot schrik van raadsleden links/rechts en weetniet) een partijtje à raison van één euroton.

De afdeling voorlichting van de gemeente liet gisteren tegenover de Grote Broer niet los waaraan dat bedrag wordt gespendeerd. Het moet natuurlijk een verrassing blijven. Ja, een obligaat congresje over veiligheid, zoveel is duidelijk, maar verder…

Vandaar dat de hoofdredactie van het Raarlems Dagklad (vandaag dus reeds één poot uitgedraaid, en minus één rib in het lijf) zich over deze derde aderlating nog even geen oordeel aanmatigt. Want zeg nou zelf: roomsoezen en ranja voor alle bewoners, dat kan gauw in de papieren lopen. Kleurige slingers van Delftwijk tot Meerwijk en van Ramplaan tot de Koepel, idem dito. Een zangpedagoog die Jur Visser en Mimi Rietdijk klaarstoomt voor het te zingen afscheidslied, een diamanten MUG als aandenken…

Eigenlijk is die ton een schijntje.

3 reacties op “Van mijn centen”

  1. Op de site van het HD (regionaal nieuws) zie ik net tussen de reacties (?) ook een uitvoerige toelichting van de gemeente, waaruit blijkt dat het eigenlijke POP-festival €60.000 kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *