Ga naar de inhoud

Bonus bij Corus

‘Dat comateuze Haarlem’, foeterde ik gisteren nog, et voilà! Een dag later stunt bakkerij Van Vessem met een nooit eerder vertoonde tompouce van vijftien meter!! In mijn eigen Kleverparkbuurt!!! Laat dit even op jullie inwerken, beste Raarlemmers, want ik heb nog steeds geen digitale camera.

Misschien was het zelfs wel vijftig meter. Toen ik aan kwam stiefelen was er nog maar een metertje van over. Wij kunnen ‘t hier ter stede dus wel degelijk breed laten hangen, al hebben we de schijn tegen, nu de bevolking in rep en roer is over het dure afscheidsfeestje van de burgemeester.

Partijeconomen en bezuinigingskunstenaars van links, rechts en weetniet rekenen momenteel onder hoogspanning door hoeveel de gemeente op die omstreden receptie kan besparen: de toastjes 0,8 centimeter smaller misschien, en Klopklop ipv echte slagroom? Peilingen hebben uitgewezen dat iedere €10.000 die het Pop-festijn kost, de PvdA geheid één zetel kost bij de raadsverkiezingen van 2010.

Happy slapping is een voortdurende verlokking voor de journalist, maar vandaag geef ik er voor de verandering niet aan toe. Geen gemep! Lokale politici die zich vanwege deze affaire willen laten kastijden, verwijs ik naar de vernieuwde site van de Grote Broer (onder reacties). Laten wij op deze plek liever een ogenblik stilstaan bij de arbeiders van Corus, die een bonus van 19,2% krijgen over hun salaris van 2005.

Nogmaals: de gelukkige arbeiders van Corus krijgen een bonus van 19,2% over hun salaris van 2005.

19,2% bonus vanwege een uitstekend operationeel resultaat!

En om het helemaal mooi te maken moet zo’n bonus dan eigenlijk ook nog in een origineel loonzakje zitten, dat je op de keukentafel kunt smakken met een voldane grijns. “19.2%! En kijk eens hier, allemaal. Vader heeft ook nog een meter tompouce voor jullie meegebracht!”

Waarom doen àlle bedrijven dat niet gewoon?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *