Ga naar de inhoud

Stadslogs?

De profs loopt het dun door de broek bij het idee van al die gretig nieuwsgrazende burgerjournalisten, maar loopt het nou echt zo’n vaart? Haaksbergen heeft zijn digitale dorpspomp, evenals het immer voorlijke Goor, maar voor de rest…?

Neem ons eigen Haarlem, met een slordige 150.000 inwoners. Via de Weblogkaart vind ik niet veel soeps hier in de buurt, en volgens Stadslogs heeft mijn Raarlems Dagklad zelfs een monopoliepositie. Sinds kort heeft Ziggy Klazes een weblog; zij zit als medewerkster van Radio 105 dichtbij het nieuws, dus ik hoop dat zij een lange adem heeft. Spookboek is ook een interessante nieuwkomer.

We hebben een paar loggende politici, van wie ik bij Maarten Divendal wel eens iets van mijn gading vind (al laat hij natuurlijk niet het achterste van zijn rode tong zien). Wie 75 reacties wil lezen op het afbreken van de collegeonderhandelingen kan vandaag bij de SP terecht, wie er liever 7 leest bij de PvdA. Maar zoveel reuring is zeldzaam in die partijhonken.

De boys van Haarlems Bouwplannen hebben mijn sympathie, maar ze liggen daar al in een stuip van verontwaardiging sinds de laatste trekschuit door de Leidse Vaart voer. Als forum schieten ze nog tekort. Met een minder schelle toon zouden ze hun knowhow effectiever kunnen aanwenden.

Ik hoor het graag als ik mooie sites over het hoofd zie, maar hoe dan ook… om nou te zeggen dat ons digitale cityscape er bijligt als de Keukenhof over een dikke maand, mwah… Ik vind dat jammer, al was het alleen maar omdat deze monopolist nu onder drie dekbedden gaat kruipen met alle snotterige symptomen en klachten die de huisdichteres ongerijmd lang van de straat hielden.

6 reacties op “Stadslogs?”

 1. Ik moet je teleurstelen Marijas. Ik ben helaas geen burgerjournalist, maar dat dondert niet. Ik wilde mijn weblognaam overigens veranderen in Haarlems Spookboek, maar heb gelezen dat dat alleen kan als je helemaal opnieuw begint… Jammer.
  En beterschap!

 2. ziekjes? nee toch? snottebelle. ik ben vandaag zonder jas. good for you. nou, het beste er mee. aan de wonderpillen. 🙁

 3. Beste Weblogzoekende Raarlemmer,

  Als één van de fotografen van Haarlem 105
  (ja die met Ziggy) probeer ik een visuele
  toevoeging te geven aan het dagelijkse
  beeld van Haarlem en omgeving.

  Onze foto’s zijn te bekijken én te downloaden
  (in web resolutie) via
  http://www.haarlem105.nl/fotolog

  Veel Succes.

 4. @Bas: Dat is het betere werk! Meteen toegevoegd aan mijn links ‘Binnensteeds’.

 5. Niet langer heb jij een monopoliepositie. De aanmelding bij stadslogs verplicht mij natuurlijk wel om voor de stad interessante onderwerpen te gaan behandelen. Misschien weerhoudt mij dit op slechte dagen van navelstaarderij en geleuter over onderbroeken, met stippen. En vooruit dan maar….beterschap M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *