Ga naar de inhoud

Vallen en opstaan

‘Vallen is een doodsoorzaak’, volgens Consument en Veiligheid, een stichting die heel Nederland het liefst met antislipmatten zou bedekken. Jaarlijks 1700 slachtoffers, ze hebben ze geteld. Tijd voor een harde campagne…

Guttegut… het zou wat!

Ziekte maakt egocentrisch, beste Raarlemmers, en het leed van anderen wordt vandaag NIET erkend. Schrijnende gevallen bestaan tijdelijk niet. Echt heel vreselijk, hoor, die 100.000 ‘prikongevallen’ onder het zorgpersoneel, maar het is allemaal ver van mijn ziekbed. Gebruik dan maar bottere injectienaalden, zou ik zeggen, of laat Barney masterclasses geven aan de verpleegsters.

Dit stukje wordt geschreven onder invloed van een overdosis grapefruitsap, Aspro Bruis, honingdrop, China-olie en hete Lowland whisky met kruidnagel – een combinatie die mijn griepbacillen tot dusver allerminst deert, maar wel het empathisch vermogen van de gebruiker uitschakelt. Ik lees de kranten ineens op een andere manier. Sneller. Meedogenlozer.

Hier in Haarlem zijn de eerste happy slappers gesignaleerd en snel gearresteerd: drie leerlingen van het Damiate College, die een 16-jarige knul uit Halfweg mishandelden en dat filmden. De schooldirecteur wil er in het HD het volgende over kwijt: “We zullen er zeker aandacht aan besteden. Met de jongens gaan we zeer goede gesprekken voeren, want het is natuurlijk geheel duidelijk dat dit niet kan. Verder is het een zaak van justitie.”

‘Zeer goede gesprekken’???? Lieve hemel… Gelijk de allerzwaarste sanctie die ze in het onderwijs kennen!

Jezus, dat gaat wel érg ver. Die jongens zijn pas veertien…

 

6 reacties op “Vallen en opstaan”

  1. En vind jij het nou ook zo erg dat er zo veel politie-agenten rijangst hebben? Bang om te vallen misschien.
    (Neem nog maar een lekker cocktail!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *