Vallen en opstaan

‘Vallen is een doodsoorzaak’, volgens Consument en Veiligheid, een stichting die heel Nederland het liefst met antislipmatten zou bedekken. Jaarlijks 1700 slachtoffers, ze hebben ze geteld. Tijd voor een harde campagne…

Guttegut… het zou wat!

Ziekte maakt egocentrisch, beste Raarlemmers, en het leed van anderen wordt vandaag NIET erkend. Schrijnende gevallen bestaan tijdelijk niet. Echt heel vreselijk, hoor, die 100.000 ‘prikongevallen’ onder het zorgpersoneel, maar het is allemaal ver van mijn ziekbed. Gebruik dan maar bottere injectienaalden, zou ik zeggen, of laat Barney masterclasses geven aan de verpleegsters.

Dit stukje wordt geschreven onder invloed van een overdosis grapefruitsap, Aspro Bruis, honingdrop, China-olie en hete Lowland whisky met kruidnagel – een combinatie die mijn griepbacillen tot dusver allerminst deert, maar wel het empathisch vermogen van de gebruiker uitschakelt. Ik lees de kranten ineens op een andere manier. Sneller. Meedogenlozer.

Hier in Haarlem zijn de eerste happy slappers gesignaleerd en snel gearresteerd: drie leerlingen van het Damiate College, die een 16-jarige knul uit Halfweg mishandelden en dat filmden. De schooldirecteur wil er in het HD het volgende over kwijt: “We zullen er zeker aandacht aan besteden. Met de jongens gaan we zeer goede gesprekken voeren, want het is natuurlijk geheel duidelijk dat dit niet kan. Verder is het een zaak van justitie.”

‘Zeer goede gesprekken’???? Lieve hemel… Gelijk de allerzwaarste sanctie die ze in het onderwijs kennen!

Jezus, dat gaat wel érg ver. Die jongens zijn pas veertien…

 

6 gedachten over “Vallen en opstaan

 • 22/03/2006 om 23:59
  Permalink

  Toch knap dat ie de kwaliteit van het gesprek al vooraf kan bepalen… 8)

 • 23/03/2006 om 13:19
  Permalink

  En vind jij het nou ook zo erg dat er zo veel politie-agenten rijangst hebben? Bang om te vallen misschien.
  (Neem nog maar een lekker cocktail!).

 • 23/03/2006 om 13:20
  Permalink

  Oeps, ‘lekkere’ natuurlijk.

 • 23/03/2006 om 18:36
  Permalink

  Was het niet Reve die zei ‘ vallen is niet erg, als je maar weer opstaat’ .

 • 23/03/2006 om 18:55
  Permalink

  Straat- en pleinvrees wist ik al, maar rijangst…

 • 23/03/2006 om 19:47
  Permalink

  Reve of geen Reve, dat wil ik wel op een T-shirt (Hema of geen Hema)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *