Ga naar de inhoud

Vliegbak

HDC Media, dochterbedrijf van De Telegraaf en uitgever van onder meer het Haarlems Dagblad, laat vanaf september de advertentiepagina’s in India opmaken. Ik heb me ooit al vrolijk gemaakt over die outsourcing (zie hier), maar nu is het dus echt zo ver.

Ik heb de Grote Broer vandaag niet gekregen, dus wat mij benieuwt: heeft het daar al in gestaan?

Vreest niet, het RaDa wordt geen meteo-log, maar niettemin: vanavond op de Amsterdamse Nieuwmarkt zaten de terrassen (onverwarmd) vol. VOL! Om half twaalf. De gevoelstemperatuur bedroeg zo te zien 23 graden. Terug in Haarlem kletsten een half uur later nijdige, opgevoerde regenspetters in mijn gezicht. Dat voelde tenminste weer normaal.

En over nijdig gespetter gesproken: naar aanleiding van de Beste Nederlandse Design Verkiezing van NRC sputtert iemand vandaag in een ingezonden brief dat het ‘Vlieg in Urinoir’ ontwerp, zoals te zien op Schiphol, al eind 19e eeuw in Engeland werd gebruikt ( de ‘vlieg’ is eigenlijk een honingbij = ‘apis’ ~ a piss = humor).

Je ziet het daar nog steeds heel vaak in pubs, vandaar mijn verbazing toen ik vorig jaar mijn eigen straal onverschillig op zo’n glanzende, gitzwarte design-vlieg richtte en het beest verontwaardig zoemend het luchtruim koos, dreigend om mijn hoofd cirkelde en één pisbak verder weer neerstreek.

1 reactie op “Vliegbak”

  1. Mijn moeder erfde van haar moeder een antieke soepterrine van wit aardewerk met blauwe schilderingen. Bij die terrine hoort een grote aardewerken pollepel. In de kom van die pollepel is – bij wijze van frivoliteit – minutieus een vlieg geschilderd. Ik weet niet of ik er ooit nog soep mee durf op te scheppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *