Ga naar de inhoud

Tijdroof

Hebben de vakbonden nooit voorgesteld de klok in de baas zijn zomertijd vooruit te zetten, zeg op een traag kruipende donderdagochtend? En niet in mijn kostbare weekend?

Want hoe redelijk het systeem ook lijkt (nu het weekend een uurtje korter, maar in het najaar krijg je dat gegarandeerd weer terug en het is goed voor de economie, of het milieu of waar het ook weer goed voor was) – wat de almachtige Europese tijdmanagers er niet in verdisconteerd hebben is dat er twee keer per jaar minstens een half uur naar de knoppen is: de knoppen van al die gebruiksonvriendelijke digitale displays waarvan de handleiding ligt opgeborgen in de onmogelijkste laatjes. Zodat je eerst maar op goed geluk begint te pielen aan de magnetron, zeg maar, om uiteindelijk toch naar de onmogelijke laatjes terug te keren, met hangende pootjes nu.

En ik houd niet van hangende pootjes.

Windows heeft zich op eigen gezag aangepast en één wekker ook. Resten nog de video, de CD-speler, twee klokken, twee radiowekkers, mijn horloge en mijn mobieltje. We worden genaaid, beste Raarlemmers!

Per saldo verliezen we op jaarbasis een uur! Op levensbasis misschien nog wel een etmaal! Als ik een beetje ruggengraat had, liet ik al die klokken gewoon staan.

9 reacties op “Tijdroof”

 1. ben je weer beter? wat een taal toch, marius. en dat nog wel over de klokken van haarlem * .terwijl je een heel ander probleem hebt. je bent niet assertief genoeg. heeft u geen cd- speler zonder tijdklok? geen zelfstellend mobieltje, geen op de satelliet georienteerd polshorloge. nee? dan gaat de koop niet door.

  * wie kent het nog?
  de klokken van haarlem?
  die tingelen zoet van toon!!
  van tingelingeling!!
  van tingelingeling!!
  van tingeling zo schoon!!
  wi maakt het aff ?

 2. De klokken van Haarlem
  Die klinken zoet van toon
  Van tingelingeling, van tingelingeling
  Van tingelingeling zo schoon
  Soms klinkt er door hun feestelijk koor
  Een zwaarder galm plechtstatig door
  Bim, bam-bim, bam-bim, bam in ‘t oor
  En over de velden
  Sterft d’ echo van geluid
  Langzaam, langzaam, langzaam uit.

 3. Bij mij op school ging op maandagochtend een wandklok na een stroomstoring achteruit lopen. De leerlingen wezen mij op de eigenwijze secondenwijzer Het werd weer weekend dus….

 4. Wat een genoeglijk samenzijn hier 🙂

  @ Aad: beter op maandag terug naar het weekend dan pas op vrijdagochtend.

 5. verdomd ja, gezellig, het lijkt wel een verjaardag. dat is het natuurlijk ook, de vraag is alleen: van wie. mooi lied hxc3xa8, over die klokken van haarlem. wereldberoemd zijn die, zongen wij op school bij meester hafkamp. toch blij dat er ook nog haarlemmers zijn die het (en dan helemaal) kennen. goed zo willemien, zet ‘m op 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *