Ga naar de inhoud

Gerrie Hondius

Ik ben zó hoog opgeleid en ik heb zó weinig tijd dat ik van NRC Next alleen de strips lees, en dat alleen nog eens in de zes dagen, wanneer Gerrie Hondius erin tekent – de krant heeft zes tekenaars voor vijf dagen, dus een vaste dag is er voor haar helaas niet bij.

Grasduin eerst even op haar site, zou ik zeggen. Ansje Tweedehansje is haar bekendste creatie, maar er is veel meer te vinden, onder andere Gerrie Liegt Haar Leven.

Gerrie (van origine Zeeuwse) woont in Haarlem; ze heeft een onwaarschijnlijke bulk energie. Ze doet aan cabaret, zingt, schrijft en dicht op de koop toe (ze treedt soms op bij Woorden in de Waagschaal en is vaste gast bij Poëziecafé Cicero van George Moormann).

En vooral: ze bedacht een bijzonder sympathiek project, Teken Mijn Verhaal. Gehandicapte kinderen praten over van alles en nog wat met kunstenaars, die een en ander vervolgens vervatten in een tekening. Er hebben al tientallen kunstenaars aan meegewerkt en de resultaten zijn gevarieerd en verrassend. Neem even de tijd voor die site. Hij is het waard.

 

1 reactie op “Gerrie Hondius”

  1. hé Marius,

    Kan jij een hyperlinkje maken naar http://www.swingsteesjun.nl of de lezers van jouw sympathieke schrijfselen wijzen op het 0ranjebal met flamenco én met Sylvia als grote poëtische aankondiger.

    W.B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *