Ga naar de inhoud

Gratis alcohol

Met alle respect voor de betonrot en de lekkende halfondergrondse parkeergarages in Delftwijk, een alcoholwolk met een doorsnede van 463 miljard kilometer in W3(OH), de sterrenkraamkamer van de Melkweg, gaat vandaag toch echt voor.

De brugvormige wolk werd onlangs ontdekt en bestaat volgens de astronomen uit methanol. De wetenschapsredactie van het Haarlems Dagblad voegt hier voor de zekerheid aan toe: ‘Dat betekent dat de wolk in principe niet geschikt is voor consumptie.’

Ik herhaal het hier maar even, beste Raarlemmers, voor het geval jullie je ruimtevoertuigjes al aan het laden waren met jerrycans, weckpotten en opblaaszwembadjes: NIET GESCHIKT VOOR CONSUMPTIE. Nou ja, in principe dan…

Het Raarlems Dagklad adviseert: neem geen risico en ga morgen als vanouds naar Melgers Drankenspecialist of Bacchus Wijnhuis als de voorraden op zijn.

**************Ik weet niet of het door die wolk komt, maar (hebben jullie het ook gezien?) de hemel was vanavond helder als wodka. Zinsbegoochelend mooi! Rond half negen stak elk twijgje van het Kenaupark haarscherp af tegen het zachtokergroenblauwlilac of zo’n soort kleur.

Vraag me niet hoe ze het doen, maar morgen ga ik zeker wéér kijken.

 

2 reacties op “Gratis alcohol”

  1. 13.15 en nog geen reacties. heel haarlem is met mister spaceman naar W 3 😀 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *