Ga naar de inhoud

Apathy rules

De PAVOHOVAHA (onthoud die naam!) heeft de krantenkoppen al een tijdlang niet gehaald en dat zal niemand verbazen. Niet voor niets zijn wij de minst dynamische partij van Nederland, en in mijn hoedanigheid van erevoorzitter, secretaris, lijstduwer en tevens -trekker doe ik er alles aan om dat zo te houden.

Desondanks, wie niet beter wist zou denken dat de PAVOHOVAHA (onthoud die naam!) momenteel met ijzeren greep regeert in onze stad.

Tot dusver betaalt onze strategie bij de raadsverkiezingen zich dubbel en dwars uit: hoewel de Partij voor het Onnut van het Algemeen door chronische sloomheid de uiterste inschrijfdatum liet verstrijken zonder de benodigde formulieren af te halen, in te vullen en in te dienen en derhalve niet in de positie verkeerde eigen kandidaten te stellen, strookt de huidige politieke windstilte volmaakt met onze principes – zoals daar zijn het recht op lummelen, lanterfanten en levenslang levensgenieten.

Onze nul zetels ten spijt signaleren wij een klimaatsverandering ten goede in Haarlem! Zo meldt demissionair wethouder Maarten Divendal (bijgenaamd de Onstuitbare en qua mentaliteit en daadkracht het schrikbeeld voor iedere rechtgeaarde PAVOHOVAHA-er) op 4 april zomaar in zijn weblog: Vandaag een luxe probleem. Vanmiddag vanaf de lunch geen afspraken.

De wereld op zijn kop! En ook bij de collegeonderhandelingen gaat alles naar wens: het Stadskantoor gaat in de ijskast. Laat ‘volproppen die ijskast!’ nou al jaren het motto van onze achterban zijn…!

Als klap op de vuurpijl was er vandaag of gisteren of eergisteren (de actualiteit gaat vaak sneller dan mij lief is) een bericht dat een groot deel van onze aanhang zal verheugen. De volkstuinen Poeldervreugde, Zonder Werken Niets, Ons Buiten, Wie Zaait zal Oogsten en Nooit Rust krijgen een financiële impuls van €250.000.

Laat u niet op het verkeerde been zetten door de uitsloverige namen van die complexen. Het gaat er daar gemoedelijk aan toe en onze leden komen er graag. Beetje schoffelen, wat wieden, kopje thee uit de thermoskan en dan met een bosje radijs en een struik andijvie op het gemakkie terug naar moeder de vrouw.

Ten slotte, aangezien alles momenteel op rolletjes gaat, heeft het bestuur besloten de toekomstige ontwikkelingen kalm af te wachten en de nog niet geplande jaarvergadering tot nader order uit te stellen. Belangstellenden hoeven zich aan noch af te melden.

 

5 reacties op “Apathy rules”

 1. Nou, als je dan toch tijd hebt om tot rust te blijven heb ik nog wel een suggestie: Bach-Bukowski! 20 April is er in de Filmschuur de premiere van Factotum, de film over de dichter Bukowski. Zondag 23 april, 11.30 uur zingt de pianist Willem van Ekeren gedichten van Bukowski op muziek van Bach in de Waag. Dat kunststukje herhaalt hij nogeens een week later, 30 april om 13.00 uur. Entree 5 €, kaarten te reserveren op c.prinsen@chello.nl Ik weet zeker dat je er energiek uit de Waag zal komen, je zult niet weten wat je meemaakt! Wat ik allemaal niet doe om jou een beetje vooruit te branden!

 2. Tot u spreekt een ex-lid van Poelpoldervreugde (en niet Poeldervreugde, zoals abusievelijk maar wel zeer toepasselijk in zowel RDK als http://www.webregio.nl staat vermeld).
  Samen met twee gelijkgestemden (allen vrouw) voerden wij een gezellig schrikbewind op de PPV. Wat we zoal uitvoerden? Een lid speelde er regelmatig naakt cello. Een ander schreef er verhalen om de winter door te komen. Het derde lid schoffelde en wiedde er, en toverde de woestenij om tot een waar lustoord, waar het cello-spelende lid somtijds spannende ontmoetingen had.
  Ik wil maar zeggen: men heeft ons er nooit op kunnen betrappen op ons gemakkie bij vader de man te zijn teruggekeerd met een bosje radijs en een struik andijvie.
  Ik trok me terug. De andere twee bleven.
  En die bonus, die hebben ze niet nodig. Geef ze wijn en geef ze stekkies. Een beetje zon en af en toe een spannende ontmoeting.
  Hof der zotheid. Volmaakt geluk voor een paar tientjes per jaar. Waar vind je nog zoiets?

 3. Marius (red. RaDa)

  @ Erica: eerst al die homocowboys in ‘Brokeback Mountain’ die zogenaamd gingen vissen en nooit de hengel uit het foedraal haalden en nu dit weer! Steeds weer word ik met mijn neus in mijn ongeneeslijke argeloosheid gedrukt. 😕
  Maar ieder zijn meug: cello of selderie, daar is de PAVOetc erg ruimdenkend in. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *