Ga naar de inhoud

Postcodeloterij

Gisteravond laat viel ik met mijn neus (zie foto rechts) in een aitumpie van AT5 (ik kan er een paar zenders naast zitten) over een huizenblok in Zeeburg (of iets in die buurt) waar vandaag een fortuin van ettelijke miljoenen (of mogelijk miljarden) zou worden verdeeld onder de deelnemers aan de Postcodeloterij – dat laatste weet ik zeker.

DRAAAAA-Ma’s, beste Raarlemmers. DRAAAAA-Ma’s!

Uitzinnige vreugde bij de winnaars op nummer 234, en pal daarnaast (op 236 of 232 moet dat geweest zijn) reten de bewoners hun gezichtshuid zonder verdoving aan bloederige flarden, ze beten van razernij met hun blote gebit stukken uit het parket en poogden zich op te knopen aan de luxaflex. En dat allemaal tegelijk! Zó wanhopig!! Net vorige maand besloten niet meer mee te spelen en dan dit…

Het komt nooit meer goed in die buurt, voorspel ik. Zullen wij afspreken, beste Raarlemmers met postcodes tussen 1900 en 2400 – voor de zekerheid neem ik het ruim – dat wij het komende decennium níet meedoen? Alles beter dan zo’n tweedeling. Of anders allemaal juist wél? Wat vinden jullie?

5 reacties op “Postcodeloterij”

 1. het mooist was het toch wel toen er een dozijn prijzen van een paar ton viel in de amsterdamse grachtengordel. de op hondse dankbaarheid xc3xa8n echte emoties tippelende henny huisman trof huis aan huis slechts steenrijke accountants- en advocatentypen die geserreerd iets mompelden van ‘da’s aardig’ en ‘leuk bedragje’ in een tijd dat zijn kijkers zich manmoedig vastklampten aan een uitkerinkje van elfhonderd gulden… 😀 😀

 2. Ik doe mee Marius! Met niet meedoen bedoel ik.
  En Schulp, over kapitalen gesproken, is dat expres, die onderkastliefde?

 3. Toevallig was ik op een feestje met een bewoner van het gebouw waar de prijzen vielen. Hij werd door buurtbewoners op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen. De sms’jes werden steeds spannender.
  1. Hey Frits, de postcodeloterij is in de buurt
  2. Hey Frits, had jij niet Postcode 1019 ?
  3. Frits, wat zijn je letters?
  4. De prijzen vallen in jouw gebouw. Heb je loten ?
  5. Je moet NU hiernaartoe komen, ze staan voor je deur.

  Frits had twee loten en is spoorslags vertrokken. Ik heb nog niets van hem vernomen. Brazilië schat ik zo…..

 4. Dat je aan zo’n loterij meedoet… na ja! Maar je wordt geacht om als blije winnaar op de buis te verschijnen, temidden van al dat… eh, ja… hoe noem je dat zonder dat je iemand kwetst?

 5. @willemien: ja, dat vind ik wel ‘arty’. reclamebureaux uit de swinging sixties, de hema en (effe kijke) posters van this day is the first day of the restof your life. dat heeft zich bij mij binnengelleboogd, zeg maar geëtst als erwxc3xbcnschte Stil.
  in het duits gebruik ze dus wel, anders haakt carell af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *