Ga naar de inhoud

Zakelijke tintelingen

In hoeverre kunnen wij onze medemens kennen? De vraag wordt regelmatig en met grote urgentie gesteld in de probleemrubriek van het Raarlems Dagklad, ook in zijn radicaalste vorm: kunnen wij onze naasten überhaupt kennen?

Met ingang van heden is het antwoord (ook aan wanhopige echtelieden) eenduidig: geen sprake van! Mooi niet! Laat me niet lachen! En ik beschik daarvoor over harde bewijzen. Dankzij Peter Zoetemeijer, wiens foto ik vanavond aantrof op de voorpagina van de Haarlem op Zondag.

Ik ken Peter als oud-voorzitter van mijn schaakvereniging HWP en speel zelf ook weleens een potje tegen hem. Opbouwwerker. Soms in trui, soms in colbertje. Degelijke jongen (51), zonder rare fratsen en kuren, behalve dan dat hij onlangs blijkens het artikel 3000 Tingle Fingers heeft besteld. In China. Via via.

Het apparaat, beschreven als een soort garde waarvan de bolle zijde is afgeknipt, masseert de hoofdhuid tot tintelens toe en bestrijdt stress, hoofdpijn en roos.

3000 Chinese Tingle Fingers bestellen zonder te weten aan wie je ze slijt! Ik zou er meer stress van krijgen dan ik in 24 uur weg kon krabben. En Peter Z. bestelt ze alsof het een zak Engelse drop bij Jamin is…

Of… of is dit heel normaal en geef ik hier uitsluitend blijk van mijn eigen grenzeloze wereldvreemdheid en gebrek aan gezonde commerciële instincten? En krijg ik straks te horen dat jullie op zolder allemaal pallets met Chileense snoeischaren en Ghanese koortsthermometers hebben staan?

9 reacties op “Zakelijke tintelingen”

 1. Misschien bevallen ze beter dan Jopenbier.
  P.S.: Ik lees “Haarlem op zondag” niet; kun je zo’n Tingle op de USB-poort aansluiten ? Dan heeft Peter een goede “zet” gedaan !

 2. Peter Zoetemeijer

  Tja, leer je zelf kennen Marius.
  Ik ben zelf ook verbaast maar ook heel tevreden.
  Ze zijn helemaal het einde het scheelt je zo 200 elo vraag maar aan Herman Leyte.
  Het is wel leuk om eens iets mafs te doen. Te treden in een totaal andere wereld.

  Overigens kan je hem op de USB poort aansluiten zo krijgt je computer ook tintelingen en komt hij veel verder dan windows tot hogere sferen.
  Ik neem er morgen een paar mee (de laatste?) dan
  kan je hem eens uit proberen. Als we tegen elkaar moeten met schaken dan pas na de wedstrijd, natuurlijk ik wil wel winnen. Zou het gezien worden als doping of oneerlijke strijd. Ach, iedereen kan toch zo’n Tingle Fingers aanschaffen ze kosten maar € 10,- zo heeft iedereen toch gelijke kansen!
  Wie maakt me los.

 3. Margaret Huijbers

  Helemaal geweldig, die Tingle Fingers. Ken ze uit eigen ervaring. Is het in Calvinistisch Nederland (ik ben er zelf al een paar jaar weg) nog steeds zo: wat de boer niet kent dat eet hij niet? of “doe maar gewoon dan doe je gek genoeg” ? Als er niemand iets probeert, risico’s neemt, gebeurt er nooit iets nieuws. Of….is Peter Z gewoon prettig gestoord en “in” voor prikkelende acties? Ga zo door Peter Z !!

 4. Verrek Peter! Jij ook al hier? Wat een dorp is dit toch.
  (Teun en Nicky zitten trouwens beneden). Succes met je Tingle Fingers. Ik had er al een. Van de Albert Cuyp. De prijs fluister ik je nog wel eens in je oor.
  Zap ook eens langs mijn weblog! De link staat bij Marius zijn links onder Spookboek.
  Groetjes.

 5. @ peter: als ze echt werken bestel ik een klassenset van 30 voor mijn leerlingen – al brengt dat gefluister van Willemien me wel aan het twijfelen. €2, 30 op de Cuyp?
  Tot morgen! 🙂

 6. Als het RaDa de komende dagen onregelmatig verschijnt komt dat doordat ik de scalp van de huisdichteres moet bedienen met de Tingle Fingers. Goedgekeurd! 🙂

 7. Nee hoor Marius, je mag het best weten: ook 10 euro. Een koopje dus.
  En het was niet de Cuyp (sorry, vergissing) maar het Waterlooplein.
  Mijn (onze) ervaring is dat het veel lekkerder tingelt is als iemand anders de TF bedient. Maar daar was je zelf vast al achter gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *