Ga naar de inhoud

Vacaturestank

Herinneren jullie je de provincie Noord-Holland nog? Je weet wel, de organisator van de slechtst georganiseerde reorganisatie ooit in de provincie Noord-Holland en wijde omtrek. Een paar honderd werknemers die van hun superieuren om onduidelijke redenen ineens ‘door het sop‘ moesten, om vervolgens te ontdekken dat ze het pand via de zijdeur, de achterdeur of de nooduitgang dienden te verlaten.

Dat is nog maar een paar maanden geleden. Vandaag zag ik in de Grote Broer een vacatureoverzicht waarin de provincie zich opzichtig manifesteert. Ze zoeken (op alfabetische volgorde): Een adviseur onderzoek, een beleidsadviseur, een beleidsadviseur kabinet, een beleidsmedewerker FD, een constructeur, een evaluatiespecialist, een financieel adviseur, een geodataspecialist, een grondverwerver, een inspecteur, een kennisspecialist, een kwaliteitsmedewerker, een medewerker administratiecentrum, een medewerker beleid, een monitoringspecialist, een programmamanager B&U, een strategisch concernadviseur, een strategisch (scrabblespelers opgelet!) projectleiderprogrammamanager, een strijkdame (pardon, dat was boetiek de Bruidshoek), een subsidieverlener, een teamsenior financieel advies, een technisch medewerker, een technisch specialist en een vergunningverlener.

Grondverwerver lijkt me op zich wel een uitdaging, maar ja… zolang die Patrick Poelmann er nog werkt… Oh, ik zie op zijn weblog dat hij zelf ook door het sop is gegaan. Tussen 16 en 23 maart is hij in Mexico City bij het World Water Forum 4, waar hij aan de wereld uitlegt hoe het komt dat wij in Nederland geen tropische wervelstormen hebben en dat al die ophef over reorganisaties een storm in een glas water is.

4 reacties op “Vacaturestank”

  1. de enige man die een geweten en een geheugen paart aan de vasthoudendheid van een airedaleterrier. leve jaspers, jaspers for president 😉

  2. Hey Marius, goed was dat gister ! Als het aan ons ligt ben je nu officieel ingelijfd bij het onbesoldigde maar o zo talentrijke instituut dat Broodkast heet. Dus : hou hem vrij, 10 mei !! Nogmaals veel dank !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *